(MN Press)
(MN Press)

Partizan rešio pitanje trenera: Dragan Kobiljski zamenio Bojana Janića

Vreme čitanja: 2min | pon. 13.05.24. | 17:36

Posle uspešnog angažmana u Rumuniji, nekadašnji srednji bloker ponovo u crno-belom

Glavno pitanje je skinuto sa dnevnog reda. Partizan je mesto šefa stručnog štaba poverio Draganu Kobiljskom, koji je na toj poziciji zamenio Bojana Janića, preneo je Sport klub.

Kad se okonačala finalna serija plej-ofa Superlige, a crno-beli porazom od Crvene zvezde ostali bez šampionskog znamenja, Janić je objavio da napušta klub posle šest godina i da se seli u Šabab Al Ahli iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Od tog trenutka čelnici Parnog valjka su razmatrali ko bi mogao da ga nasledi i jedna od ideja bila je da se Novica Bjelica sa terena preseli pored njega, ali je nekadašnji reprezentativac rešio da produži karijeru i otišao u Jedinstvo.

Izabrane vesti

Crno-beli su reagovali tako što su pozvali Kobiljksog, što bi moglo da se ispostavi kao sjajno rešenje, jer je reč o stručnjaku koji je prethodni angažman imao u Rapidu iz Bukurešta i sa tim klubom početkom marta osvojio Kup Rumunije.

Napad na trofeje biće mu cilj i sa crno-belima, za koje je nekad igrao. Doduše, pre 27 godina.

Poklopile su se ambicije i želje kluba sa mojim. Verujem da ćemo imati uspešnu saradnju. Drago mi je da se vraćam u srpsku odbojku, a zna se šta u njoj predstavlja Partizan. Cilj nam je da ponovo budemo u vrhu, kao što je to bilo u prethodnim sezonama. Rezultati su potvrda da se u ovom klubu dobro radilo i želimo da nastavimo u tom pravcu“, predočio je ambicije Kobiljski za Sport klub.

Nekadašnji srednji bloker je član crno-belih bio od 1994. do 1997, igrao još za podgoričku Budućnost, bio internacionalac u Francuskoj, da bi i deo trenerske karijere, doduše, kao deo stručnog štaba (2009) vezao za Partizan. Pet godina je proveo u Crvenoj zvezdi, jednu u kragujevačkom Radničkom, a bio je i saradnik selektorima reprezentacija Srbije i Irana.


tagovi

OK PartizanOdbojkaBojan Janićdragan kobiljskiDragan Kobiljski

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara