Od četiri spasene set lopte, do paklenog servisa! Novak u polufinalu Ženeve

Vreme čitanja: 2min | čet. 23.05.24. | 19:17

Moglo je da bude mnogo teže po Đokovića da je Holanđanin iskoristio jednu od tri set lopte u prvoj polovini meča. Ipak, Novak je uspeo da se vrati iz 0:40, potom i još se još dva puta odbrani od prednosti rivala, a onda preokrene situaciju u svoju korist

Novak Đoković je ponovo odigrao meč sa oscilacijama, ali je pronašao svoj servis i zasluženo se domogao polufinala u Ženevi. Najbolji teniser na planeti je u dva seta, posle 78 minuta borbe, savladao Talona Grikspora - 7:5, 6:1.

A moglo je da bude mnogo teže po Đokovića da je Holanđanin iskoristio jednu od četiri set lopte u prvoj polovini meča. Ipak, Novak je uspeo da se vrati iz 0:40, potom i još se još dva puta odbrani od prednosti rivala, a onda preokrene situaciju u svoju korist. Nakon toga je usledio brejk, pa osvojen gem bez izgubljenog poena.

Izabrane vesti

U drugom setu je sve bilo drugačije. Đoković je došao do svog servisa i počeo da razara protivnika, pa je drugi set trajao duplo duže od prvog - svega 26 minuta.

"Odlična pobeda, prvi set je mogao da ode na njegovu stranu, jer je većim njegovim delom bio bolji. Da je iskoristio jednu od tri set lopte bilo bi drugačije. Ali pronašao sam svoj servis i odigrao mnogo bolje drugi set", rekao je Đoković posle meča.

Koliko je Đokoviću bilo teško da izbegne gubitak prvog seta govori činjenica da je odnos vinera u prvom setu bio 18:4 u korist Grikspor, dok je u drugom bilo 5:5. Novak je u prvom setu imao procenat uspešnosti prvog servisa od 68 odsto, dok je u drugom bio na 81 odsto, bez i jedne duple greške.

Ovo je bila četvrta Đokovićeva pobeda u isto toliko mečeva protiv Holanđanina, a u borbi za finale igraće protiv Čeha Tomasa Mahača, koji je u četvrtfinalu bio bolji od Amerikanca Aleksa Mikelsena.


tagovi

Novak Đoković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara