(©CEV)
(©CEV)

Posle više od 30 godina EP ponovo u Švedskoj

Vreme čitanja: 1min | čet. 07.03.24. | 11:50

Geteborg će biti jedan od domaćina grupne faze prvenstva Starog kontinenta 2026.

Nisu još poznati svi organizatori Evropskog prvenstva za odbojkašice 2026. godine, ali jedan jeste... Reč je o Švedskoj.

Posle više od 30 godina ta zemlja će ponovo imati priliku da bude domaćin prvenstva Starog kontinenta. Grupna faza šampionata biće odigrana u Geteborgu.

Izabrane vesti

Poslednji put u Švedskoj EP je bilo 1989. godine - tada su odbojkaši Italije osvojili zlato na turniru u Stokholmu.

Kad je muška konkurencija u pitanju - kontinentalno takmičenje 2026. godine biće odigrano između ostalog u Bugarskoj i Rumuniji, dok ostali suorganizatori još nisu otkriveni.

Kod žena za sada je poznata samo Švedska kao jedan od domaćina.

"Svedoci smo ogromnog napretka koji je Švedski odbojkaški savez doživeo tokom poslednjih nekoliko godina. Veoma smo impresionirani svim njihovim naporima da podižu letvicu i postižu sve bolje rezultate - kako na terenu, tako i van njega. Stoga smo oduševljeni i zahvalni što su se naši prijatelji i kolege iz Švedske obavezali da organizuju EP za odbojkašice 2026. godine. Oni će takmičenje ovakvog kalibra dovesti u Švedsku prvi put od EP za muškarce 1989. godine", rekao je predsednik CEV Aleksandar Boričić.

Najveća zvezda ove skandinavske reprezentacije je Izabel Hak, koja igra za italijanski Koneljano. Ona će imati priliku da obraduje domaću publiku, koja će pokušati da pogura Šveđanke do novog istorijskog uspeha.

Na prethodnom EP Švedska je eliminisana u osmini finala i to u duelu sa reprezentacijom Srbije, koja je posle uzela srebrnu medalju u Briselu.



tagovi

ženska odbojkaška reprezentacija Švedskeženska odbojkaška reprezentacija Srbijeodbojkaški savez srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara