Bianka Buša i Mina Popović protiv Mađarske (©CEV)
Bianka Buša i Mina Popović protiv Mađarske (©CEV)

Poslednje kolo grupne faze: Srbija se oprašta od Genta i čeka protivnika u osmini finala

Vreme čitanja: 3min | čet. 24.08.23. | 13:29

Naše odbojkašice igraju od 20.00 časova protiv Belgije (RTS 1, Arena Sport 2)

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Genta)

Dugačka grupna faza na Evropskom prvenstvu došla je do samog kraja. Još samo četiri utakmice će se igrati večeras i onda će biti spuštena zavesa na uvodni deo takmičenja. Naše odbojkašice će od 20.00 časova istrčati na teren i odmeriti snage sa Belgijom pred sigurno dobro popunjenim tribinama. Ovaj meč će biti oproštaj od Genta, jer se od sutra Srpkinje sele u Brisel.

Izabrane vesti

Izabranice Đovanija Gvidetija su u prva četiri kola ostvarile isto toliko pobeda, pa će danas imati priliku da zaokruže savršenu grupnu fazu. Rival im je domaćin koji je do sada po dva puta trijumfovao i izgubio. Obe ekipe će nastaviti put u osmini finala.

Biće to prvi međusobni okršaj u ovoj godini. Prethodni put Srbija i Belgija sastale su se prošle godine u Ligi nacija, kada je naša selekcija slavila - 3:1. I na prošlom EP bile su u istoj grupi u Beogradu, a tada je Terzićev tim upisao maksimalnu pobedu.

Prva zvezda protivničkog sastava je Brit Herbots. Igra na poziciji korektora, rođena je 1999. godine i dobija ubedljivo najviše lopti. Protiv Mađarske u prvom kolu je osvojila 16 poena (napad 30-14), na duelu sa Slovenijom je brojala do 27 (napad 64-22), protiv Ukrajine se zaustavila na 22 (napad 57-22) i na okršaju sa Poljskom je imala 22 poena (napad 46-21).

Dobro je poznaju naše reprezentativke, tako da će sigurno znati kako da je zaustave. Svakako da Srbija ima daleko kompletniju i kvalitetniju ekipu, na čelu sa najboljim korektorom sveta Tijanom Bošković. Teško da će dozvoliti da im neko pokvari savršen učinak...

Teodora Pušić i Mina Popović (CEV)Teodora Pušić i Mina Popović (CEV)

Ako se pogleda tabela u ovom trenutku - Srbija je prva sa 4-0, Poljska druga 3-1, Ukrajina treća 3-1, a Belgija četvrta 2-2. Slovenija i Mađarska su završile takmičenje i vraćaju se kući. Danas će od 17.00 časova odmeriti snage Poljska i Ukrajina u Top Sport areni u Gentu, a potom će domaći navijači moći na delu da vide svetske šampionke, jer od 20.00 igraju Srbija i Belgija.

Kad su ostale grupe u pitanju - sve je završeno u A i D, čeka se još samo rasplet u Diseldorfu. Češka igra sa Švedskom (17.00 časova), a Turska sa Nemačkom od 20.00 časova. Azerbejdžan i Grčka su sigurno na petoj i šestoj poziciji - tačnije ne prolaze dalje. Turska je obezbedila prvo mesto, a ostaje da se vidi ko će biti na drugom, trećem i četvrtom.

Dok Srbija bude igrala u Gentu, osluškivaće i rezultate u Nemačkoj, jer upravo odatle dolazi naredni protivnik. Ko bude četvrtoplasirani doći će na megdan Tijani Bošković i drugaricama. Trenutno je na tom mestu Češka, ali ne mora da znači da će i ostati. Ispred su Nemačka i Švedska koje takođe imaju učinak 2-2.

EVROPSKO PRVENSTVO ZA ODBOJKAŠICE

Četvrtak

GRUPA A

17.00: (1,05) Poljska (hen -17,5) Ukrajina (7,70)

20.00: (1,10) Srbija (hen -16,5) Belgija (5,80)

GRUPA B

GRUPA C

17.00: (2,03) Češka (hen 1,5) Švedska (1,70)

20.00: (1,15) Turska (hen -14,5) Nemačka (4,70)

GRUPA D



tagovi

Đovani GvidetiEvropsko prvenstvo za odbojkašice 2023.ženska odbojkaška reprezentacija SrbijeTijana BoškovićBrit Herbots

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara