(©Starsport)
(©Starsport)

Potez kola u Ligi šampiona: Anić kao Šefik - sa gola na gol (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 31.10.23. | 22:53

Hrvatski čuvar mreže iskoristio to što je Vladimir Mišović bio duboko u polju

Crvena zvezda je uzela meru dvostrukom evropskom prvaku, dobila je splitski Jadran i revanširala mu se za poraz na Poljudu. Vratila se u igru za prolaz u četvrtfinale Lige šampiona, a jedan od junaka trijumfa bio je golman Vladimir Mišović.  

Srpski reprezentativni čuvar mreže je u poslednjoj sekundi zaustavio bombu koju je katapultirao Loren Fatović, sprečio je hrvatskog šampiona da odvede utakmicu u penal-seriju. Imao je osam intervencija, no potez koji će obeležiti kolo u Ligi šampiona je pogodak hrvatskog golmana. Mate Anić je Zvezdinu “jedinicu” matirao sa celog terena.  

Izabrane vesti

Nije mnogo takvih golova viđeno kroz istoriju, jedan od najupečatljivijih je Denisa Šefika protiv Radničkog iz Kragujevca. Samo što je sada situacija bila nešto drukčija.  

Slovački centar Lukas Seman okrenuo je čuvara pred golom Jadrana, međutim, sudije nisu bile stava da je to dovoljno za faul, kamoli nešto više. Mate Anić je ugrabio loptu i iskoristio to što je Vladimir Mišović bio duboko u polju.  

Gotovo sa gola na gol je pogodio Mate Anić za 9:9 u tom trenutku, ali ta situacija nije poljuljala samopouzdanje Crvenoj zvezdi. Posebno ne Vladimiru Mišoviću. U finišu se istakao sjajnom odbranom i zajedno sa Dušanom Vasićem, strelcem odlučujućeg gola, doprineo tome da crveno-beli imaju čemu da se nadaju do kraja grupne faze Lige šampiona.


tagovi

Liga šampiona u vaterpoluVK Crvena zvezdaVK Jadran SplitVladimir MišovićMate Anić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara