Rusija - Brazil (Reuters)
Rusija - Brazil (Reuters)

Povratak velesile! Ruski tenk pregazio olimpijskog šampiona

Vreme čitanja: 2min | sre. 28.07.21. | 16:50

Debakl kakav Brazilci ne pamte

Ako se po jutru dan poznaje, Olimpijske igre u Tokiju su vreme i mesto za veliki povratak ruskih odbojkaša u sam vrh svetske odbojke.

Odbojkaška velesila nema mnogo uspeha u poslednje vreme. Na prethodnim Olimpijskim igrama u Riju su bili četvrti, na Svetskom prvenstvu 2018. su zauzeli tek šesto mesto, a na prošlom Ervopskom prvenstvu 2019. su ispali u četvrtfinaliu. Tri poslednja velika takmičenja bez medalje.

Izabrane vesti

Nisu Rusi došli ni u Tokio kao favoriti, ali za sada deluju najozbiljnije i kao najveći kandidat za zlato. Igraju fenomenalnu odbojku!

Danas su pružili još jednu spektakularnu partiju i u trećem kolu grupne faze do nogu potukli aktuelnog olimpijskog šampiona i prvog favorita Brazil sa 3:0 (25:22, 25:20, 25:20)

Podsetimo u prva dva kola su razbili Argentince i Amerikance i praktično su već u četvrtfinalu. Preostaju im još dueli protiv Francuske koja je u krizi i potpunog autsajdera Tunisa. Prvo mesto im je nadohvat ruke, a samim time i lakši rival u četvrtfinalu jer će skoro sigurno da izbegnu Poljake i Irance.

Držali su se Brazilci u prvom setu do rezultat 20:20, a onda se razgoropadio sjajni primač Dmitrij Volkov. Dva bloka pa smeč iz napada i Rusija je osvojila prvi set. U drugom setu su Rusi dominirali, raspucao se Maksim Mihajlov, nastavio je i Volkov da bombarduje pa je sve bilo jasno posle vođstva 19:14. Najjači otpor su Brazilci pružili u trećem setu ali je Rusija bila nezasutavljiva i posle 20:16 nije ispuštala dovoljnu prednost. Maksim Mihajlov je pogađao kada je bilo najpotrebnije, Volkov je pogodio as servis za meč loptu, a tačku je stavio Kljuka iz bloka.

Bila je ovo savršena partija Rusije i debakl kakav Brazilci ne pamet s obzirom da su u prethodne dve godine doživeli samo dva poraza u 44 meča u svim takmičenjima. Ovako ih odavno niko nije nadigrao. Fenomenalni Dmitrij Volkov je meč završio sa 19 osvojenih poena i preko 50 procenata uspešnosti u napadu. Maksim Mihajlov je osvojio 15, a sjajni srednjak Jakovljev 10 poena. Na drugoj strani niko od Brazilskih odbojkaša nije imao dvocifren poenterski učinak.

GRUPA A:

Kanada - Iran 3:0

Poljska - Venecuela 3:1

Japan - Italija 1:3

GRUPA B:

SAD - Tunis 3:1

Argentina - Francuska 3:2

Brazil - Rusija 3:0



tagovi

Muška odbojkaška reprezentacija Rusijetokio 2020Maksim MihajlovMuška odbojkaška reprezentacija Brazila

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara