Detalj sa drugog meča finalne serije Zapadne konferencije (©Reuters)
Detalj sa drugog meča finalne serije Zapadne konferencije (©Reuters)

Povrede muče Dalas, Las Vegas ima ulogu favorita u finalu Zapada

Vreme čitanja: 2min | čet. 10.09.20. | 12:25

Starsi ne mogu da računaju duži period na Čeha Hanzala i Džonsa, a povređeni su i Fedun i Bišop koji su propustili prve dve utakmice finalne serije u Zapadnoj konferenciji

Ko će do Stenli kupa ove sezone? Tampa Bej je na dva koraka do velikog finala. Vodi sa 2:0 protiv Njujork Ajlandersa u Istočnoj konferenciji, dok se neizvesniji dvoboj očekuje na Zapadu. Trenutno je rezultat u seriji između Dalasa i Las Vegasa izjednačen – 1:1. Igra se na četiri dobijene utakmice.

Ekipa iz Nevada, iz grada kocke i poroka, ima ulogu favorita. Starsi su u prvom meču iznenadili pobedom od 1:0 golom Šveđanina Džona Klingberga, ali se Las Vegas u sredu revanširao ubedljivim trijumfom u Edmontonu sa 3:0. U liste strelaca upisali su se Pol Stestni, Šveđanin Viliam Karson i Čeh Tomas Nosek. Briljirao je na golu Šveđanin Robin Lehner, koji je imao 24 uspešnih intervencija.

Izabrane vesti

KVOTE ZA ŠAMPIONA NHL-a

Dalas je u prethodnoj rundi posle sedam utakmice iskoristio očajnu sutuaciju sa povredama Kolorado Avelanša i izborio finale Zapadne konferencije. Sada su Starsi oslabljeni. Duži period su bez češkog napadača Martina Hanzala i odbrambenog igrača Stefona Džonsa. U prve dve utakmice finalne serije konferencije ekipa iz Teksasa je igrala bez golmana Bena Bišopa i Kanađanina Tejlora Feduna. Obojica su neizvesni za duel u petak (02.00).

Iako je ekipu preporodio posle smene Džima Montgomerija, koji je imao problema sa alkoholom i zbog toga bio na rehabilitaciji, nije sigurno da će Kanađanin Rik Bounes da predvodi Starse i naredne sezone. On je imao u ligaškom delu sezone 20 pobeda i 13 poraza od 10. decembra kada je dobio šansu da bude glavni trener, a uveo je tim na prag velikog finala i borbe za Stenlijev pehar.

"Želim da razgovaram sa Rikom, da vidim da li on želi da bude trener i sledeće sezone. Ono što trenutno radi je sjajno. Znam da Rik ima punu podršku igrača. On je jedan od onih trenera za koga želite da pobedite“, rekao je generalni menadžer tima Džim Nil.

U oba meča finalne serije gledali smo tvrde mečeve sa malo golova. U ligaškom delu šampionata NHL-a utakmice Las Vegasa i Dalasa su bile efikasnije. Las Vegas je imao dve pobede, jednu posle produžetka, s Dalas jedan trijumf, a bilo je minumum četiri gola posle 60 minuta.

NHL - PLEJ-OF (EDMONTON)

FINALE ISTOČNE KONFERENCIJE

Četvrtak

Tampa Bej - Njujork Ajlanders 2:1 (1:1, 0:0, 1:0) /u seriji: 2:0/

FINALE ZAPADNE KONFERENCIJE

Petak

02.00: (3,35) Dalas (3,90) Las Vegas (1,90) /u seriji 1:1/

*** kvote su podložne promenama


tagovi

NHL plej-ofNHL ligahokej na leduhokejDalas StarsLas Vegas Golden Najts

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara