Odbojkašice Uba (©CEV)
Odbojkašice Uba (©CEV)

Poznati finalisti Kupa Srbije: Odbojkašice Uba i Jedinstva igraju za trofej

Vreme čitanja: 2min | pon. 16.01.23. | 09:40

U muškoj konkurenciji za pehar će se boriti Vojvodina i Partizan

Od kraja decembra je poznato da će se za trofej u Kupu Srbije za odbojkaše boriti Vojvodina i Partizan. U nedelju veče su ljubitelji odbojke saznali i ko će na megdan u finalu u ženskoj konkurenciji. Posle Jedinstva iz Stare Pazove, kartu je obezbedila i ekipa Uba. Odlučujući obračuni na programu su 5. marta, a naknadno će se znati u kom gradu.

Izabranice Marijane Boričić su u revanš meču polufinala, koji je ranije odložen za 15. januar, pobedile Partizan 3:1 i tako obezbedile borbu za trofej. Identičnim rezultatom su slavile i u prvom okršaju u Beogradu.

Izabrane vesti

"Mislim da smo zasluženo u finalu i da smo pokazali da smo bolji tim", rekla je Marijana Boričić. "Prvi set smo relativno lako rešili u svoju korist, ali je Partizan u drugom i većem delu trećeg uspevao da upasivi naše napade i da se odbrani. Iako smo u tim trenucima imali dobar prijem, bilo je veoma čudo kako ne uspevamo da nađemo rešenje. Međutim, u drugom delu trećeg seta smo bili agresivniji na servisu i mnogo smo kvalitetnije odradili distribuciju i napade. U četvrtom periodu sam dala priliku mlađim igračicama i drago mi je da su imale prostora da više odigraju. Kada se nešto mora, nikada nije lako i postoji određena doza pritiska. Ipak, drago mi je što smo ostali pribrani i uspeli da obezbedimo plasman u finale Kupa Srbije".

Najefikasnija u ekipi Uba bila je korektor Anet Barbara Benitez sa 15 poena. Kapiten Slađana Erić je doprinela sa 14, dok se Anđelka Novosel zaustavila na 13. U poraženom sastavu istakla se Anja Zubić sa 13 poena.

Ub i Jedinstvo ove sezone vode velike bitke u svim takmičenjima. Njihovi putevi se nisu spojili samo na domaćoj sceni u prvenstvu i kupu, nego i u Evropi. Prošle nedelje odigrali su prvi meč osmine finala Kupa izazivača u Staroj Pazovi. Ub je pobedio posle pet setova, pa u nešto boljem raspoloženju dočekuje revanš na domaćem terenu koji se igra u sredu 18. januara.


tagovi

ŽOK UbŽOK Jedinstvo Stara Pazovakup srbije u odbojci

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara