Eda Erdem (©CEV)
Eda Erdem (©CEV)

Praznik u Istanbulu: Otkrivena skulptura legendarnoj Edi Erdem

Vreme čitanja: 1min | pet. 08.03.24. | 17:12

Fenerbahče i Odbojkaški savez Turske zahvalni zbog svega što je uradila tokom karijere, koja i dalje traje

Lep dan u Istanbulu. Pamtiće se 8. mart 2024. godine jer je baš tada otkrivena skulptura posvećena legendarnoj odbojkašici Edi Erdem Dundar.

Svečanoj ceremoniji su pored glavne zvezde prisustvovale saigračice iz Fenerbahčea, kao i vodeći ljudi iz sveta sporta, među kojima je bio i predsednik Turske odbojkaške federacije Mehmet Akif Ustundag.

Izabrane vesti

Nije baš uobičajeno da sportisti dobijaju svoje skulpture, ali ovakve veličine kao što je Eda sigurno da to zaslužuju.

Ovo je samo jedan znak zahvalnosti za sve što je sjajna odbojkašica uradila za reprezentaciju Turske i Fenerbahče.

"Njena iskrena strast prema Fenerbahčeu, njen dug pripadnosti i elegancija na terenu urezani su zlatnim slovima u istoriju turskog sporta", napisano je na postolju spomenika.

Turska reprezentativka je bila zadovoljna onim što vidi.

"Veoma mi se dopala skulptura. Prelepo su me predstavili, od mišića ruku, preko izgleda moje kose, pa do odlučnog izraza lica", rekla je uz osmeh Eda Erdem Dundar.

Odbojkašica je definitivno legenda turskog sporta. Već godinama je velika snaga reprezentacije, sa kojom je prošle godine doživela istorijske uspehe - osvojila Evropsko prvenstvo i Ligu nacija, a onda i obezbedila kartu za Olimpijske igre u Parizu. Odana je od 2008. samo jednom klupskom dresu - slavnog Fenerbahčea, sa kojim se bori da osvoji Kup, prvenstvo i Ligu šampiona.



tagovi

ŽOK FenerbahčeCEV Liga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara