Vojislav Brajović (©MN Press)
Vojislav Brajović (©MN Press)

Preokret: Brajović odjavio Pančevce, ostaje u Metaloplastici

Vreme čitanja: 2min | pet. 16.06.23. | 11:35

Desni bek Šapčana i pored usmenog dogovora sa Dinamom od pre nekoliko meseci ne menja boje dresa naredne sezone, saznaje Mozzart Sport

Zahuktava se i rukometno tržište u Srbiji. Vojvodina i Metaloplastika su zasad najkonkretniji, dok večiti spavaju, a ni Dinamo nije zasad aktivan kao prethodnog leta. Mesecima je bila “javna tajna” da će u Pančevu da se preseli Vojislav Brajović, prošle sezone najbolji igrač Šapčana, koji bi došao na upražnjeno mesto desnog beka posle odlaska Milana Golubovića u Novi Sad.

I trener Vladan Matić je posle ispadanja u polufinalu plej-ofa od Partizana rekao da Brajović ide u Pančevo, ali preokret. Kako saznaje Mozzart Sport, levoruki bombarder se predomislio i ostaje veran Metaloplastici i trebalo bi i naredne sezone da bude glavna uzdanica Šapčana. On je u proseku postizao skoro šest golova po meču u proteklom šampionatu Srbije. Na 29 utakmica je 173 puta zatresao mreže rivala, dva puta je bio igrač utakmice.

Izabrane vesti

Nekadašnji rukometaš Crvene zvezde i naredne sezone bi trebalo da čini udarni tandem na spoljnim pozicijama sa bivšim srpskim reprezentativcem Milanom Jovanovićem koji se vratio rukometu prošle godine posle pauze od četiri godine zbog teške povrede kolena.

Subota, 15.15: (4,40) Magdeburg (9,00) Barselona (1,30)

Metaloplastika se pre desetak dana oprostila od četvorice igrača koji su nosili dres nekadašnjeg šampiona Evrope, a među njima nije bilo Brajovića. Klub su napustili levo krilo Marko Srdanović (Vardar), pivotmen Marko Jevtić (Bidasoa Irun), crnogorski reprezentativac Božidar Simić je slobodan u izboru nove sredine, dok je pivotmen Branko Kankaraš završio karijeru u 35. godini.

Šapčani su zasad doveli šestoricu igrača. Najzvučnija pojačanja je Hrvat, srednji bek iz šampiona Bosne i Hercegovine Izviđača Domagoj Alilović, a u grad na Savi su stigli i levo krilo Crvene zvezde Uroš Simić, dok je iz Dinama iz Pančeva došao jedan od najboljih pivotmena protekle sezone u Superligi Srbije Uroš Pavlović. Šapčane su pojačali i juniorski reprezentativac Igor Milovanović i Gruzin Miriani Gavešelišvili, a poslednja akvizicija je mladi Luka Jevtić koji je četvrtak potpisao ugovor. Igra na poziciji desnog beka, rođen je 2005. godine u Bijeljini.

Nekadašnji selektor Srbije Vladan Matić i naredne sezone vodiće klub iz rodnog grada. Nije Metaloplastika oduševila u protekom šampionatu. Završila je kao treća u Superligi Srbije. Ispala je od Partizana sa 2:0 u polufinalu plej-ofa, dok nije odbranila trofej u Kupu Srbije iz 2022. godine. Stala je u četvrtfinalu, a opet su kobni bili crno-beli.

Ako je za utehu Šapčanima izborena je Evropa. Igraće u najslabijem međunarodnom takmičenju, EHF kupu. Zasad deluje da bi četa Vladana Matića mogla da bude najteži takmac Vojvodini, osvajačui duple krune u Srbiji i pobedniku EHF kup. Novosađani ostaju glavni favorit za sve domaće trofeje. Zasad su na Slanu baru stigli Andrej Trnavac iz Partizana i Milan Golubović iz Dinama.



tagovi

Vojislav BrajovićRukometna superligaARKUS ligaRK Dinamo PančevoMetaloplastikaRukometni transferi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara