Gavril Subotić (©VSS/Slobodan Sandić)
Gavril Subotić (©VSS/Slobodan Sandić)

Preslikan scenario sa prethodnog prvenstva: Srbija peta na svetu, Amerikancima ponovo uzeta mera

Vreme čitanja: 3min | ned. 03.07.22. | 18:06

Delfini se pobedom oprostili od Budimpešte

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Budimpešte) 

Ponovio se Srbiji šampionat iz Južne Koreje, situacija je preslikana. Poraz u četvrtfinalu, gubitak šanse da se uđe u borbu za medalju i podizanje nivoa igre u utakmicama bez pritiska. Delfini su se u razigravanju oslobodili potencijal, koji je ostao skriven protiv Hrvatske, nadigrali su posle Crne Gore i Ameriku, i zauzeli peto mesto na Svetskom prvenstvu - 13:10.

Izabrane vesti

Prodao je šut Srbiju u najvažnijem meču na šampionatu - u četvrtfinalu. Stegnuti su bili Delfini, klizila je lopta sa ruke, lopta je išla pravo u Tonija Popadića. Od tada, kada je pritisak iščezao, Srbija se preobratila u drugu ekipu. U razigravanju se izabranici Dejana Savića nisu libili da potegnu sa distance, treme nije bilo i mrežu Amerikanaca napunili su do vrha. Sa lakoćom su davali golove, što je pokazatelj da ih nje trema okovala. 

Raspucavali su se Delfini u meču za peto mesto, sa distance su tresli mrežu kao da su pred samim golom. Utrkivali su se Dušan Mandić i Strahinja Rašović ko će postići efektnije golove, jedan od lepših na današnjem meču bio je lob dvostrukog olimpijskog šampiona. Nije bilo straha ni kod ostalih, Marko Radulović je na startu demonstrirao kakvim šutem raspolaže, a projektil je lansirao i Savo Ranđelović, čiji golovi su izostali u balkanskom klasiku. 

Nemanja Vico okretao je čuvare, skupljao je iznuđena isključenja iz kojih je Srbija mahom uspevala da zatrese mrežu Drua Holanda. Odlučio je Dejan Udovičić da ga vrati na gol posle sjajnog izdanja mladog Adrijana Vajnberga protiv Mađarske, ali je ubrzo dao šansu i momku rođenom 2003. godine. Rotirao je golmana, nijedan nije pronašao put i način da uđe srpskim šuterima u glavu, posebno ne dvojcu Novog Beograda - Strahinji Rašoviću i Dušanu Mandiću

Odbranom Dejan Savić nije bio u potpunosti zadovoljan. Bilo je kašnjenja u pokrivanju, donekle i očekivano kada u napadu ide sve kao po loju. Karakteristično za mlade ekipe. Aleks Bouven i Maksvel Irving su kažnjavali propuste, ali ni izbliza kao u grupnoj fazi. Pronašli su srpski golmani, Lazar Dobožanov i Branislav Mitrović, lek za Amerikance. 

Razigravanje je dalo odgovor - Srbija može mnogo više. Ali, prvo moraju da se raspodele uloge. Da se iskristališu i tačno zna ko poziva akciju, ko određene završava i kome lopta ide u ruke kada propadnu primarna ki sekundarna akcija. Kada nema pritiska, Delfini deluju moćno, nezaustavljivo. Sa njim će morati da se izbore, a on neće nestati dok ne upišu jednu ili dve pobede protiv direktnih konkurenata za medalje. Amerika to nije, bar ne još.

SAD - SRBIJA 10:13

/3:3, 3:5, 1:3, 3:2/

Budimpešta

Bazen: Alfred Hajoš

Sudije: Kun, Kolombo

SAD: Vajnberg, Dod 1, Vavić, Gruvel, Daube 1, Erhart, Halok 2, Vudhed, Bouven 4, Stivenson, Farmer, Irving 2, Holand.

SRBIJA: Dobožanov, Mandić 3, Subotić, Ranđelović 2, Lazić 1, Vico, S. Rašović 4, Lukić, Jakšić, Radulović 2, Drašović 1, V. Rašović, Mitrović.

SVETSKO PRVENSTVO U VATERPOLU - FINALE:

Nedelja

Italija - Španija 9:9, posle peteraca 14:15

SVETSKO PRVENSTVO U VATERPOLU - MEČ ZA TREĆE MESTO:

Nedelja

Grčka - Hrvatska 9:7

SVETSKO PRVENSTVO U VATERPOLU - MEČ ZA PETO MESTO:

Nedelja

SAD - Srbija 10:13

SVETSKO PRVENSTVO U VATERPOLU - MEČ ZA SEDMO MESTO:

Nedelja

Mađarska - Crna Gora 8:6


tagovi

Svetsko prvenstvo u vaterpoluVaterpolo reprezentacija Sjedinjenih Američkih Državavaterpolo reprezentacija SrbijeDušan MandićStrahinja RašovićSava RanđelovićNemanja VicoDejan Savić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara