Aleksandar Atanasijević (©MN Press)
Aleksandar Atanasijević (©MN Press)

Pripremne utakmice: Turska dva puta srušila Srbiju

Vreme čitanja: 1min | sub. 19.08.23. | 23:05

Prvi meč završen rezultatom 3:2 za rivala, a drugi 3:1

Dve pripremne utakmice odbojkaša Srbije u Istanbulu završene su porazima. Prvu je rival dobio posle pet setova - 3:2, a na drugoj je domaćin slavio 3:0, pa je odigran još jedan period koji je dobila naša selekcija.

Na večerašnjem okršaju po setovima je bilo 30:28, 27:25, 26:24, 18:25. Prva tri čina Srbija je gubila na razliku, a poslednji je dobila sa plus sedam.

Izabrane vesti

Najefikasniji u timu Igora Kolakovića bio je Aleksandar Atanasijević, koji je završio utakmicu sa 15 poena (napad 23-14, 61 odsto). Imao je i jedan as. Dvocifren je bio još samo kapiten Uroš Kovačević sa 13 poena. Od 27 lopti u napadu 12 je završilo na protivničkoj strani terena, a čak sedam puta je bio zaustavljen blokom.

Iskusni tandem je najbolje pratio Pavle Perić sa devet poena. Miran Kujundžić je upisao sedam, a Marko Podraščanin šest.

Svih 14 igrača koji su došli u Istanbul, selektor je izmenjao tokom ova četiri seta. Kad je protivnički tabor u pitanju - najbolji je bio Adis Lagumdžija, koji je za prva tri seta osvojio 22 poena, a u četvrtom se odmarao.

Naš tim se u nedelju uveče vraća za Beograd, gde će nastaviti pripreme za Evropsko prvenstvo.



tagovi

Muška odbojkaška reprezentacija SrbijeIgor KolakovićAleksandar AtanasijevićUroš Kovačević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara