Andrija Prlainović (©Reuters)
Andrija Prlainović (©Reuters)

Prlainović: Nije moglo teže od Novog Beograda u četvrtfinalu Lige šampiona

Vreme čitanja: 2min | ned. 29.05.22. | 15:14

Najveća uzdanica Marselja najavila završni turnir u srpskoj prestonici

U Novom Beogradu nisu najsrećniji što ih već u četvrtfinalu čeka okršaj sa Marseljom, ali i u francuskom klubu oprezni su pred duel sa debitantnom na završnom turniru. Niko se ne zaleće sa prognozama, jer ni Marselj nema veliko iskustvo na Fajnal-ejtu Lige šampiona. 

Drugu godinu zaredom će se Marselj igrati na finalnom turniru najjačeg klupskog takmičenja, a glavna uzdanica francuskog šampiona je petostruki šampion Evrope - Andrija Prlainović. Proslavljeni srpski reprezentativac je pehar Lige šampiona podizao sa Crvenom zvezdom i partizanom, Solnokom i u dva navrata sa Pro Rekom.

Izabrane vesti

Marselj je pre godinu dana zaustavljen na prvom stepeniku. Rampu na ulaz polufinale spustio mu je Ferencvaroš, a Andrija Prlainović nada se da će ovoga puta otići korak dalje. 

„Radujem se što je finalni turnir u Beogradu, ovaj put sa publikom. Sigurno će biti zanimljivije i bez svake sumnje mnogo bolja i lepša atmosfera“, kaže Andrija Prlainović i dodaje: 

„U ondosu na prethodnu godinu, dolazimo sa ambicijom da se predstavimo u boljem izdanju nego prošle godine i da pružimo mnogo više. Verujem da smo kao ekipa zreliji, pametniji i iskusniji i da možemo da odigramo dobar tunrir“. 

Finalni turnir elitnog takmičenja se od 2. do 4. juna drugu godinu zaredom održava se na bazenu „11. april“, kapacitet tribina proširen je na 1.500 mesta, a kostur je “nesrazmeran” Na jednoj strani sve sami evropski prvaci, na drugoj - nijedan.  

U gornjoj polovini četvrtfinalni par, pored Novog Beogarda i Marselja, čine Breša i Hanover, dok će se u drugom delu odviti dvoboji između Pro Reka i barselonete, te Ferencvaroša i dubrovačkog Juga.  

„Već prvog dana imao najjačeg mogućeg protivnika, ekipu Novog Beograda, koja je domaćin igra na svom bazenu i koja je pretendent za osvajanje. Poseduju veliki broj izuzetno kvalitetnih igrača i to je tim koji je i formiran i projektovan za osvajanje titule šampiona Evrope. Biće veoma teško, ali verujem da možemo da odigramo dobru utakmicu i da zabeležimo pobedu“. 

Andrija Prlainović je jedan od retkih reprezentativaca koji je ostao u inostranstvu, a nedavno je sa Marseljom osvojio drugu titulu u Francuskoj, sve skupa 17. nacionalnu titulu u karijeri.  

„Za naš vaterpolo je sjajno što je organizacija najznačajnijge klupskog turnira Evrope u Beogradu“, kaže Prlainović i naglašava: 

„S obzirom i da je domaća liga bila nikad kvalitetnija i ujadnačenija u poslednjih 10 godina i mislim da su sve sjajne stvari za naš vaterpolo. Sigurno je da će se iz takve lige pojaviti neki novi igrači koji će biti potencijal za reprezentaciju i koji će moći da Srbiji donose medalje i dalje sa velikih takmičenja, a domaćinstva ovakvih takmičenja dodatno će uticati na popularizaciju vaterpola”, zaključio je Andrija Prlainović.



tagovi

VK MarseljVK Novi BeogradAndrija PrlainovićLiga šampiona u vaterpolu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara