(©VK Novi Beograd/Đorđe Kostić)
(©VK Novi Beograd/Đorđe Kostić)

Prlainovićev Marselj se pobedom oprostio od Beograda i Lige šampiona, pao "grčki" Jug

Vreme čitanja: 3min | sub. 04.06.22. | 13:16

Dubrovčani zauzeli osmo mesto - 15:13

Marselj nije uspeo da osvoji Ligu šampiona, niti da napravi značajniji iskorak u odnosu na prošlogodišnji Fajnal-ejt, ali je uspešnu sezonu - osvojena dupla kruna u Francuskoj - zatvorio pobedom. Andrija Prlainović su u meču za sedmo mesto nadigrali dubrovački Jug - 15:13 (4:3, 2:4, 4:3, 5:3). 

Četa Miloša Šćepanovića iskoristila je skraćenu rotaciju hrvatskog velikana i činjenicu da su za utakmice razigravanja bili naoštreni samo Grci. Konstantinos Kakaris i Aleksandros Papanastasiju zbirno su postigli devet golova, zajedno sa Stilijanosom Argiropulosom brojka je dvocifrena. Jugovi mladi igrači još nisu sazreli da bi bili oslonac, a veterane je pojela duga sezona. Najbolje se to videlo u Beogradu. 

Izabrane vesti

Na minimalan napadački doprinos hrvatskih vaterpolista mogao je da računa Vjekoslav Kobešćak, nije ovo bio njihov turnir. Igrali su samo u četvrtfinalu, dok su postojale šanse šanse da Jug uđe u samu završnicu i, uz dozu sreće koja im je okrenula leđa pred put u Beograd, napadnu peti trofej Lige šampiona. Kada je Silard Janšik poslao dubrovački klub u razigravanje, štafetu su preuzeli Grci. 

Centar Konstantinos Kakaris pravio je probleme bekovima Marselja, lako se odvajao od čuvara i pakovao loptu u mrežu, a na fenomenalan način utakmicu za sedmo mesto otvorio je Aleksandros Papanastasiju. Grčki starosedelac u Dubrovniku - kapicu Juga nosi od 2018. godine - podebljao je golgeterski saldo, svaku loptu koju je ispalio, završila je u golu. Prva tri šuta našla su put do mreže, procente je kasnije pokvario, ali da nije bilo sjajnih rola njega i Kakarisa, pa i Stilijanosa Argiropulosa, neizvesnosti ne bi ni bilo. 

(©VK Novi Beograd/Đorđe Kostić)(©VK Novi Beograd/Đorđe Kostić)

Koliko je lako Jug rešavao akcije preko Grka, toliko je loše čitao nameru protivnika, odbrana je bila rak-rana u uvodnim minutima. A, prvi je ceh platio Maro Joković. Izveo ga je Kobešćak da se ohladi. Množile su se situacije sa igračem više pred golom Dubrovčana, višak su materijalizovali Ante Vukičević i Igor Kovačević, a Andrija Prlainović bio je među retkima koji je pogađao iz pozicionog napada. 

Sve do finiša trećeg kvartala niti jedan hrvatski vaterpolista nije matirao crnogorskog golmana Dejana Lazovića, prvom je to za rukom pošlo tinejdžeru Hrvoju Zvonu, koji je naknadno upao na spisak putnika. Izdanak Jugove škole vaterpola dobio je šansu da zaigra na turniru kada je nalaz magnetne rezonance pokazao da je povreda Hrvoja Benića ozbiljnije prirode, a Zvono je sa krila, uz pomoć prečke, prevario Lazovića

Marselj je veći deo meča imao prednost - najčešće minimalnu - ali nije mogao da se “otarasi” Konstantinosa Kakarisa i Aleksandrosa Papanastasijua. Grčki duo je do samog finiša davao nadu Jugu da može da izbegne osmo mesto. Vatru koja je dugo tinjala utulili su Toma Vernu i Roman Marion Vernu.

MARSELJ - JUG 15:13

/4:3, 2:4, 4:3, 5:3/

Beograd

Bazen: 11. april

Sudije: Ome (Nemačka), Kovač Čaltos (Mađarska)

MARSELJ: Lazović, Čučković, Kruzija 1, Spaić 1, Prlainović 2, Vernu 2, Vanpeperstrete, Marion 2, Kovačević 2, Vukičević 4, Bodegas 1, Hovhanisjan.

JUG: Popadić, Vukojević, Fatović, Burđelez, Joković, Papanastasiju 4, Tomasović, Argiropulos 1, Kržić 2, Kakaris 5, Stahor, Zvono 1, Jurišić.

F8 LIGE ŠAMPIONA - FINALE:

Subota

19.30: (2.55) Novi Beograd (6.50) Pro Reko (1.85)

***kvote su podložne promenama  

F8 LIGE ŠAMPIONA - TREĆE MESTO:

Subota

17.00: (1.85) Breša (6.50) Ferencvaroš (2.55)

***kvote su podložne promenama 

F8 LIGE ŠAMPIONA - PETO MESTO:

Subota

14.00: (9.00) Hanover (13.0) Barseloneta (1.10)

***kvote su podložne promenama 

F8 LIGE ŠAMPIONA - SEDMO MESTO:

Subota

Marselj - Jug 15:13


tagovi

Vjekoslav KobešćakLoren FatovićMaro JokovićLiga šampiona u vaterpoluVK JugVK MarseljKonstantinos KakarisStilijanos ArgiropulosAleksandros Papanastasiju

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara