(©VK Novi Beograd/Đorđe Kostić)
(©VK Novi Beograd/Đorđe Kostić)

Pro Reko i Beograd su savršen spoj! Šampion Evrope preživeo Špance, Zalanki ugasio Barselonetu

Vreme čitanja: 3min | čet. 02.06.22. | 17:42

Slavni italijanski klub slavio golom Mađara - 11:10

Sandro Sukno i Pjetro Filjoli nastavljaju da sanjaju. Italijan o šestoj tituli u Ligi šampiona, a Hrvat da već na ulasku u četvrtu deceniju postane evropski prvak i kao igrač i kao trener. 

Najtrofejniji klub na svetu ima devet života, toliko i evropskih kruna, a sada je dve pobede udaljen od desete. Taličan je bio Beograd protekle godine slavnom italijanskom timu, često je to bila i Barseloneta, kada se susretnu na startu Fajnal ejta... Zamirisalo je na 11. aprilu da će Evropa dobiti novog-starog prvaka. Preživeo je Pro Reko španske bombardere i na krilima Gergea Zalankija uleteo u polufinale - 11:10 (4:3, 1:3, 3:2, 3:2). 

Izabrane vesti

Ako su u Novom Beogradu ikada i sumnjali da li je Alvaro Granados - sjajni španski šuter već nekoliko meseci povezuje se sa srpskim šampionom, navodno je dogovor već postignut - pravi izbor, više nikakvu dilemu nemaju. Definitivno jeste. Nastavio je Granados tamo gde je stao u ligaškom delu, prvi bombarder Lige šampiona bio je nedokučiv za Marka del Lunga. Nikako italijanski čuvar mreže nije mogao da pročita nameru Španca. 

Razornim udarcima sa distance vaterpolisti Barselonete parali su mrežu Del Lungovog gola, Granados je bio predvodnik u prvom poluvremenu, u kome se pred kraj probudio i Felipe Perone. Pokrenuo ga je realizovan peterac, a onda - dva projektila. Ne zna se koji je bio lepši. Nije španski prvak uspevao mnogo toga da uradi preko centara - dobro su bekovi čuvali Migela de Tora - i svi pogoci bili su plod inspiracije prvih violina reprezentacije Španije i njenog odraza u ogledalu - Barselonete. 

Alberto Munariz doprinosio je iz drugog plana, napadom je Elvis Fatović bio zadovoljan, ali njegovi momci nisu uspevali da se sačuvaju isključenja. Pro Reko je zahvaljujući napadima sa igračem više - u prvom poluvremenu iskoristio četiri takva - držao klackalicu u ravnoteži, ali pozicioni napad nije štimao. Nije delovalo da će aktuelni šampion Evrope imati toliko problema kada napada postavljenu odbranu španskog tima posle pogotka Frančeska di Fulvija u prvom minutu. 

(©VK Novi Beograd/Đorđe Kostić)(©VK Novi Beograd/Đorđe Kostić)

Sve do drugog gola Aleksandra Ivovića na meču - sredina trećeg kvartala - Pro Rekov napad radio je samo u situacijama sa igračem više u bazenu. Tada nije bilo problema, petostruki evropski prvak Pjetro Filjoli, Aron Janger i Đakomo Kanela su nepogrešivo koristili višak prostora. Prvi i jedini put Barseloneta je imala dva gola prednosti početkom trećeg perioda, kada je lopta posle udarca Marka Larumbea sa krila prešla imaginarnu gol-liniju. Ali, taj plus nije održala. Ben Halok je pred početak odlučujuće deonice poništio Granadosovu majstoriju... Vodeći strelac Lige šampiona imao je još municije u skladištu. 

Još jedna četvrtina otpočela je strelom Alvara Granadosa, ali na svaku je Pro Reko imao odgovor. Gol za gol i očekivano - drama. Na isteku pretposlednjeg minuta proradila je levica Gerga Zalankija, odbranio se slavni italijanski klub i san Sandra Sukna produžen je. Od ulaska u odabrano društvo dele ga dva trijumfa.

PRO REKO - BARSELONETA 11:10

/4:3, 1:3, 3:2, 3:2/

Beograd

Bazen: 11. april

Sudije: Margeta (Slovenija), Putniković (Srbija)

PRO REKO: Del Lungo, Di Fulvio 1, Zalanki 1, Filjoli 1, Janger 2, Kanela 2, Prešuti, Ečenike, Ivović 3, Lončar, Aikardi, Halok 1, Negri.

BARSELONETA: Lopez, Famera, Granados 4, Munariz 1, De Toro, Larumbe 2, Paviljar, Fernandez, Asensio, Perone 3, Biel, Bustos, Agire.

F8 LIGE ŠAMPIONA - ČETVRTFINALE:

Četvrtak

Breša - Hanover 12:5

Pro Reko - Barseloneta 11:10

18.30: (4,50) Olimpik Marselj (8,00) Novi Beograd (1,35)

20.30: (1,60) Ferencvaroš (8,00) Jug (2,95)


tagovi

Pro RekoVK BarselonetaLiga šampiona u vaterpoluAleksandar IvovićLuka LončarSandro SuknoPjetro FiljoliAlvaro GranadosAlberto MunarizElvis Fatović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara