Konstantinos Kakaris (©Reuters)
Konstantinos Kakaris (©Reuters)

Pro Reko radi na velikom transferu, nameračio se da Jugu uzme Kakarisa

Vreme čitanja: 2min | sub. 18.02.23. | 18:45

Grčki gorostas bi posle dve godine mogao da napusti Dubrovnik

Prethodne sezone Jug je napravio hrvatsko-grčki miks. Vjekoslav Kobešćak je imao trojicu Grka: starosedeoca Aleksandrosa Papanastasijua, Stilijanosa Argiropulosa i Konstantinosa Kakarisa. Pre početak tekuće sezone Papanastasiju je pojačao Olimpijakos, dok je Argiropulos krenuo put Ferencvaroša. Iduće bi Dubrovčani mogli da ostanu i bez trećeg člana grčkog terceta.

Grčki i italijanski mediji javljaju da je Pro Reko zagrizao za Konstantinosa Kakarisa. Predsednik slavnog italijanskog kluba, Maurisio Felugo, planira da potpiše grčkog gorostasa za narednu sezonu. Namerava dvostruki evropski prvak da osnaži i osveži centarsku liniju, a Sandro Sukno se protekle i ove godine uverio u kvalitete perspektivnog sidraša.

Izabrane vesti

Nastaviće Pro Reko da radi po oprobanom modelu. Uvek je među prvima koji izađu na tržište i vrbuju igrače, retko kada poslove ugovaraju tokom leta. Uglavnom teren priprema dok sezona traje, a Konstantinos Kakaris bi bio veliki ulov. Sa grčkom reprezentacijom letos je u Budimpešti osvojio bronzu na Svetskom prvenstvu i bio među zaslužnijima što se Hrvatska nije popela na pobedničko postolje. Tada je uvršten i u idealnu postavu šampionata.

Za igru Juga bio je izuzetno značajan, naročito prethodne sezone, jer je bio jedini klasičan centar. Zbog toga je često bek Marko Žuvela – sposoban da pokrije apsolutno sve pozicije – morao da se spušta na liniju dva metra, pa i Filip Kržić. Primoran je bio Vjekoslav Kobešćak da improvizuje i nekada Konstantinosa Kakarisa duže drži u bazenu nego što je planirao.

Kako mu se ne bi ponovila prošlosezonska situacija, Jug je angažovao Gorana Grgurevića. Centar iz Kotora je rasteretio grčkog gorostasa, ali je grčki reprezentativac ostao prvi izbor. Neće biti lako Dubrovčanima da nadomeste njegov potencijalni gubitak...



tagovi

VK JugPro RekoKonstantinos KakarisVaterpolo transferi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara