Foto: RK Eurofarm Pelister
Foto: RK Eurofarm Pelister

Propao skandinavski plan: Kultni Pelister ostao bez trenera

Vreme čitanja: 1min | pet. 03.03.23. | 20:03

Danac Lars Valter je bivši

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Skoplja)

Makedonski rukometni klub Eurofarm Pelister će u nastavku sezone imati novog trenera, jer je Danac Lars Valter prošlost nakon što su obe strane sporazumno raskinule ugovor. Valter je u Bitolj došao pred početak sezone, sa željom da ujedini domaće titule i donese gradu ligašku ili kup titulu prvi put od 2005. godine kada su „zeleni” poslednji put ujedinili duplu krunu. Međutim, ispostavilo se da je Danac bio totalni promašaj, jer uopšte nije ispunio svoj skupi ugovor.

Izabrane vesti

Eurofarm Pelister je samo jednom pobedio u SEHA-ligi i to protiv podmlađene Vojvodine, dok je u EHF ligi doživeo potpuni fijasko i ispao u grupnoj fazi. Istovremeno, Bitoljci nisu zabeležili nijednu pobedu na svom terenu. Upravo je eliminacija iz Evrope skupo koštala Larsa Valtera.

Navijači Pelister su uoči meča sa Vojvodinom dali „žuti karton” rukometašima, a uprava je pokazala crveni karton treneru. U narednom meču u šampionatu Makedonije klub će predvoditi prvi pomoćnik Božidar Mojsov, a od ponedeljka će biti angažovan novi trener.

Piše: Martin TANASKOVSKI


tagovi

PelisterRK Pelister

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara