Tijana Bošković (©MN Press)
Tijana Bošković (©MN Press)

Provere nisu mogle biti jače: Svetske šampionke igraju dva meča sa evropskim prvakinjama

Vreme čitanja: 1min | pon. 07.08.23. | 12:51

Odbojkašice Srbije danas i sutra imaju teške ispite u Firenci

Imale su odbojkašice Srbije priliku da se malo odmore posle Lige nacija.

Nakon desetak dana ponovo su bile na okupu kako bi započele pripreme za Evropsko prvenstvo koje počinje 15. avgusta, a igra se u Belgiji, Italiji, Nemačkoj i Estoniji.

Izabrane vesti

Žestoko se radilo na Palama, potom se nastavilo sa ozbiljnim treninzima u Beogradu, a sada je došlo vreme i za prijateljske utakmice. Dva veoma teška ispita imaće izabranice Đovanija Gvidetija danas i sutra u Firenci. Odmeriće snage dva puta sa selekcijom Italije, a dueli će se igrati u istom terminu od 17.30.

Baš kao i prošle godine, kada su pred Svetsko prvenstvo imale priliku da se sretnu sa Italijankama - sada je ponovo odlučeno da se ne kalkuliše, već da se proveri forma protiv možda i najjačeg protivnika, koji će takođe učestvovati na Evropskom prvenstvu.

Naše devojke su svetske šampionke, Italijanke su aktuelne evropske prvakinje - njihov duel se očekuje u završnici kontinentalnog prvenstva, ali i prijateljske utakmice će sigurno biti zanimljive.

Novi selektor Srbije Đovani Gvideti prošle nedelje je objavio spisak od 14 igračica na koje će računati u Firenci. Na njemu se nalaze sledeće igračice - dizači: Maja Ognjenović i Bojana Drča, libera Teodora Pušić i Aleksandra Jegdić, primači servisa Bianka Buša, Sara Lozo, Katarina Lazović i Aleksandra Uzelac, srednji blokeri Jovana Stevanović, Mina Popović, Maja Aleksić i Hena Kurtagić i korektori Tijana Bošković i Ana Bjelica.



tagovi

Ženska odbojkaška reprezentacija Italiježenska odbojkaška reprezentacija SrbijeĐovani Gvideti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara