Foto: Reuters
Foto: Reuters

Prva pa zlatna: Francuzi ispustili dva seta vođstva, pa savladali Ruse

Vreme čitanja: 2min | sub. 07.08.21. | 16:48

Uzbudljivo finale posle pet setova pripalo Francuskoj 3:2 (25:23, 25:17, 21:25, 21:25, 15:12)

Odbojkaški triler u potpunosti dostojan epiteta olimpijskog finala pripao je Francuskoj koja je nakon više od dva i po sata borbe uspela da savlada Rusiju i ostvari ubedljivo najbolji olimpijski rezultat u istoriji.

Iako su Galski petlovi osvojili prva dva seta, a potom ispustili prednost, činjenica da su se Rusi u potpunosti vratili u finale nije se negativno odrazila na izabranike Lorana Tilija koji su se u petom setu vratili na željeni kolosek i zlatom ukrasili dobra izdanja u Tokiju.

Izabrane vesti

Imali su Francuzi na putu do najsjajnijeg odličja priličnih oscilacija, poraženi su od Sjedinjenih Američkih Država, Argentine i Brazila, međutim kad je bilo najbitnije uspeli su da pruže najbolju igru i zasluženo se popnu na tron, čime su daleko nadmašili do sad najbolji rezultat - osmo mesto na Igrama u Seulu 1988. godine.

Vrlo dobar početak Rusa i prednost od četiri poena (22:18) nisu bili dovoljni da slome Francusku koja je na krilima Ngapeta uspela da režira preokret i stigne do prvog seta. Na krilima sjajne serije iz završnice prvog seta Galski petlovi su uspeli da prilično ruttinski udvostruče prednost, međutim izabranici Tomasa Samelvua probudili su se srediom trećeg seta potvrdivši da su potpuno opravdano stigli do finala.

Predvođeni od strane sjajnog Maksima Mihajlova koji je postigao 21 poen i Egora Kliuke sa jednim poenom manje, Rusi su uspeli da osvoje četvrti set i potpuno vrate neizvesnost. Potpuno razgoropađeni četvorostruki olimpijski šampion otvorio je i odlučujući set na impresivan način, međutim potom je prepustio glavnu reč rivalu i prokockao tri poena prednosti, te je morao da se zadovolji srebrom.

Prethodno, u južnoameričkom duelu bronza je pripala Argentini koja je bila bolja od Brazila.


tagovi

Olimpijske igre 2020tokio 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara