Katerina Boseti iz Novare (© MN Press)
Katerina Boseti iz Novare (© MN Press)

Prvak Evrope na nizbrdici: Vakif i Gvideti moraju na mala vrata u četvrtfinale

Vreme čitanja: 1min | sre. 15.02.23. | 21:47

Turski sastav poražen od Novare

Moraće Vaikfbank zaobilaznim putem ka završnici Lige šampiona. I dalje je to veliki tim, ali u poslednje vreme grca u problemima, što je iskoristila Novara, priredila mini iznenađenje na svom terenu (zvanično, turski predstavnik bio domaćin, ali je zbog dešavanja u otadžbini posle zemljotresa pristao da igra u Italiji) i osvojila prvo mesto u Grupi C.

Novara je slavila 3:1 (25:19, 17:25, 25:22, 25:23) i tako otišla direktno u četvrtfinale gde će joj rival biti Štutgart, što bi trebalo da bude daleko jednostavniji zadatak za izabranice Masima Barbolinija.

Izabrane vesti

Zbog ovog poraza Vakif je skliznuo na drugo mesto i moraće u razigravanje. U baražu, da bi se uopšte domogao četvrtfinala, za protivnika će imati poljski Lođ, a bolji iz tog duela će na megdan Milanu.

U ekipi novog selektora reprezentacije Srbije, Đovanija Gvidetija, kao po običaju dominirala je Paola Egonu (28 poena), međutim Italijanka nije imala odovarajuću podršku. Na suprotnoj strani Novaru je predvodila Ebrar Karakurt (20).

Kakvo je ovo iznenađenje možda se najbolje može zaključiti na osnovu činjenice da Vakif brani titulu prvaka Evrope, da je triput osvojio ovo takmičenje i da je aktuelni prvak Turske, najjače lige na svetu.



tagovi

Liga šampiona za odbojkašicevakifbankPaola EgonuĐovani GvidetiNovaraŽOK Novara

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara