Joana Vološ (©CEV)
Joana Vološ (©CEV)

Prvenstvo, Kup, Superkup - pa sve u krug: Koneljano poslednje domaće finale izgubio pre pola decenije

Vreme čitanja: 2min | pon. 19.02.24. | 09:57

Santarelijeva četa uzela 14. vezani trofej u Italiji, nedodirljiva je u tri takmičanja još od 2019. godine

Stoje odbojkašice Koneljana na domaćem tronu od sredine 2019. godine i ne planiraju sa njega da siđu. Poslednji put finale u Italiji izgubile su 3. februara te godine, kada im je poraz nanela Novara u borbi za trofej u Kupu...

Posle toga ređali su se samo trofeji. Prvenstvo, Superkup, Kup - pa sve u krug. Juče je stigao 14. u nizu - kao još jedan dokaz da je Santarelijeva ekspedicija na domaćoj sceni nedodirljiva.

Izabrane vesti

Poslednji poraz se desio pre više od pola decenije, a onda je krenula serija kojoj se ne vidi kraj.

Vero Volej Milano ozbiljno pritiska, ali mu se i dalje ne da... Egonu je nanizala čak 35 poena, ali ni takav učinak nije mogao da ugrozi njen bivši tim.

Sijao je od sreće Danijele Santareli. Kako i ne bi - kad su njegove izabranice još jednom učinile sve da ga učine najponosnijim trenerom na svetu.

"Imamo san koji nije kratkotrajan. Moramo da uživamo u trenutku, a onda ćemo za deset godina reći sebi da li smo uradili ono što smo hteli... Osim što je uživanje u trenutku teško, dovoljno je da kažem da već u utorak igramo sa Vakifom. Četrnaesti vezani trofej u Italiji? Da su mi ovo rekli pre nekoliko godina ne bih verovao", naglasio je Santareli.

Godine prolaze, a Koneljano ne posustaje...

"Postoji svest o tome da ste jaki, da imate 14 neverovatnih igrača, ali Koneljano DNK je nešto neopisivo. Ne može da se nauči preko noći - pobedničke kompanije godinama grade snagu. Mi imamo pobednički DNK, znamo šta Koneljano znači i u svemu ovome ima mnogo ponosa", zaključio je Santareli.


tagovi

danijele santareliImoko KoneljanoPaola Egonu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara