Jovana Arsić (©VSS)
Jovana Arsić (©VSS)

Prvi dan Svetskog prvenstva u veslanju: Nikolaj Pimenov i Jovana Arsić u četvrtfinalu

Vreme čitanja: 1min | ned. 03.09.23. | 13:40

Prvi cilj – plasman među devet najboljih i olimpijska viza

Ako se po jutru dan poznaje, biće ovo uspešan turnir za srpske veslače. Prvog dana takmičenja na Svetskom prvenstvu u Beogradu Nikolaj Pimenov i Jovana Arsić plasirali su se u četvrtfinale skifa, pošto su u svojim kvalifikacionim trkama oboje zauzeli drugo mesto.

Pimenov, inače doskorašnji reprezentativac Rusije, ostvario je vreme 6:51.32, iako je vodio do polovine poslednje četvrtine trke, ali ga je Japanac Arakava, jedan od favorita za plasman na Olimpijske igre, na kraju pretekao. Inače, u skifu je prijavljeno najviše takmičara na Svetskom prvenstvu – čak 48, a prvi cilj Pimenova biće da se plasira među devet najboljih, jer bi tako obezbedio vizu za Olimpijske igre u Parizu.

Izabrane vesti

Jovana Arsić je stazu rpeveslala u vremenu 7:23.33 i bila druga, iza aktuelne svetske šampionke Karolin Florijn (7:18.55) iz Holandije. I Arsićeva će za početak pojuriti plasman među devet najboljih i plasman na OI.

"Sjajno je veslati u Beogradu. Ovo je moj grad, moji ljudi. Za ovo sam se pripremala cele godine. U dobroj sam formi, mislim najboljoj u mojoj karijeri”.

Mlada Sofija Kocanović (19) nije uspela direktno da se plasira u polufinale discipline skif za lake veslačice, pa će to pokušati da uradi u repesažu.

Ovogodišnje Svetsko prvenstvo najveće je veslačko takmičenje od Olimpijskih igara koje su 2020. godine održane u Tokiju. Za sedam dana koliko će trajati takmičenja, Beograd će ugostiti više od 1. 000 takmičara iz 72 zemlje.


tagovi

Veslanje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara