Luka Rogan i Lazar Kukić (©MN Press)
Luka Rogan i Lazar Kukić (©MN Press)

Prvi Rojevićev spisak: Nema Đorđića i Nemanje Ilića

Vreme čitanja: 3min | pon. 04.03.24. | 19:56

Novi selektor Orlova saopštio širi spisak od 35 imena za prijateljski dvomeč sa Poljskom. Nema najiskusnijih igrača, doskorašnjeg kapitena i levog beka Vojvodine

Novi selektor Srbije, Boris Rojević, izabran prošle nedelje umesto Tonija Đerone, zasukao je rukave. Najavio je trofejni stručnjak da će da dođe do podmlađivanja selekcije, ali postepene, da želi odmah rukometaše koji će moći da igraju i za četiri godine na Olimpijskim igrama, što je krajnji cilj novog četvorogodišnjeg mandata Vrbašanina na kormilu Orlova.

Ovog meseca je prvo okupljanje selekcije sa novim selektorom i dvomeč sa Poljskom, koja je kao i Srbija nije plasirala u kvalifikacije za OI u Parizu. Rojević je danas obelodanio prvi širi spisak od 35 imena.

Izabrane vesti

Na njemu nema najiskusnijih, dosadašnjeg kapitena, levog krila Nemanje Ilića, levog beka Petra Đorđića, stuba odbrane prethodnih godina, Ilije Abutovića, koji je posle Evropskog prvenstva najavio da se oprašta od najbolje selekcije.

Ilić i Đorđić ove godine pune 34, pa je selektor zasad kreće bez njih, ali postoji mogućnost da ako bude bilo potrebe, da se opet nađu na spisku kandidata za najbolju selekciju.

Za dvomeč sa Poljacima neće biti ni Mijajla Marsenića i Vladimira Cupare zbog privatnih problema, dok su povređeni Marko Milosavljević, Vukašin Vorkapić, Miloš Orbović, Stefan Dodić. Nema ni Jovice Nikolića koji se tek vratio rukometu posle 10 meseci pauze i trebalo bi da debituje u drugom mandata za Vojvodinu u utorak (pre desetak dana se vratio na Slanu baru pose više od godinu i po u nemačkom Veclaru) protiv Kadetena u ključnom meču za plasman u nokaut fazu Lige Evrope.

Marsenić, Cupara, Orbović, Vorkapić... biće u konkurenciji za dvomeč baraža za Svetsko prvenstvo u maju sa Španijom.

Od novih imena, Rojević će šansu da pruži debitantu, levom krilu slovenačke Krke Marku Nikoliću. Tu je i desno krilo mađarskog Čurga Aleksa Tufegdžić. Posle dve godine pauze, u reprezentaciju se vraća i desno krilo Vardara Darko Đukić. Na spisku su i povratnici, iskusni Milan Jovanović, Đorđe Đekić i Ivan Mošić... Tu su i mlade snage, srednji bekovi Ognjen Cenić iz Neksea i Vukašin Antonijević iz Celja, kao i levoruki bek Tuluza Uroš Mitrović.

Orlovi će najpre boraviti u Sportskom centru Kovilovo od nedelje 10. marta, a potom će se uputiti u Poljsku gde ih očekuje dvomeč sa domaćinom. Prvi duel zakazan je za 15. mart od 17 časova, dok će dva dana kasnije odigrati meč u terminu od 12.30 časova.

NA ŠIREM SPISKU ORLOVA NALAZE SE:

Golmani: Dejan Milosavljev (Fukse Berlin), Milan Bomaštar (Šartr), Andrej Trnavac (Vojvodina), Nikola Zorić (Benfika) i Todor Jandrić (Kretej).

Krila: Vanja Ilić (Šartr), Marko Srdanović (Vardar), Marko Nikolić (Krka), Miloš Grozdanić (Dinamo Pančevo), Bogdan Radivojević (Eurofarm Pelister), Darko Đukić (Vardar), Mateja Dodić (Metaloplastika) i Aleksa Tufegdžić (Čurgo).

Pivoti: Dragan Pešmalbek (Vesprem), Luka Rogan (Vojvodina), Marko Jevtić (Bidasoa) i Branko Predović (Gorenje).

Bekovi: Miloš Kos (Zagreb), Uroš Borzaš (Eurofarm Pelister), Miljan Pušica (Vojvodina), Milan Jovanović (Metaloplastika), Danilo Radović (Minden), Ivan Mošić (Buzau), David Knežević (Sankt Galen), Lazar Kukić (Dinamo Bukureš), Matija Nikolić (Vardar), Nikola Zečević (Partizan), Đorđe Đekić (Kretej), Vukašin Antonijević (Celje), Ognjen Cenić (Nekse), Mirko Đurović (Benidorm), Uroš Kojadinović (Partizan), Predrag Vejin (Nekse), Uroš Mitrović (Tuluz) i Brana Mirković (Metaloplastika).




tagovi

Rukometna reprezentacija SrbijeBoris RojevićrssPetar ĐorđićNemanja Ilić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara