Omar Jahija (©AFP)
Omar Jahija (©AFP)

PSŽ kaparisao Egipćanina: Jahija Omar tri godine u Parizu

Vreme čitanja: 2min | pon. 21.08.23. | 14:29

Rukometaš Vesprema narednog leta se seli u redove francuskog šampiona

Egipatski desni bek Jahija Omar potpisao je trogododišnji ugovor sa Pari Sen Žermenom, ali od narednog leta kada mu ističe saradnja sa sadašnjim klubom, Vespremom. On je prošlu sezonu propustio zbog teške povrede ligamenta kolena.

Ove sezone biće uzdanica Momira Ilića. Imaće jaku konkurenciju na desnom beku u Francuzu Nedimu Remiliju i Šveđaninu Lukasu Sandelu, novajliji iz danskog Olborga. Jahija je počeo karijeru u Zamaleku. Ima osvojene tri afričke Lige šampiona. Prvo je dve godine igrao kao pozajmjeni igrač u mađarskog velikanu, a 2021. je potpisao trogodišnji ugovor sa timom iz gradića u blizini jezera Balaton.

Izabrane vesti

Sa Egiptom je bio četvrti na Olimpijskim igrama u Tokiju pre dve godine, a izabran je za najboljeg desnog beka na tom turniru.

Ovo potpisivanje sa Parizom biće novo poglavlje u mojoj karijeri. Pridruživanje Pari Sen Žermenu omogućiće mi da nastavim da napredujem. To je klub koji je dokazao kvalitet i konstantnost na najvišem nivou, bilo na nacionalnom ili kontinentalnom nivou. Jedva čekam da otkrijem novu kulturu, novu organizaciju i da obučem plavo-crveni dres. Takođe se radujem susretu sa navijačima čiji sam žar mogao da osetim tokom utakmica Lige šampiona u Kubertenu”, istakao je Jahija u izjavi za klupski sajt.

Parižani su ovog leta ostali bez letonskog levorukog bombardera Dainisa Krištopansa koji je karijeru nastavio u nemačkopm Melsungenu. Na desnom beku ove sezone u redovima francuskog šampiona igraće novajlija iz Segedina, Norvežanin Kent Robin Tenesen i Mađar Dominik Mate.

Četiri meseca je dres Parižana nosio Petar Nenadić, osvojio je krunu u Francuskoj, a i dalje je slobodan igrač.


tagovi

VespremRK PSŽEHF Liga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara