Momir Ilić (©Reuters)
Momir Ilić (©Reuters)

Puče Barsa u Blaugrani, lekcija Ilićevog Vesprema, sjajni Pešmalbek; novi rafal Miloša Kosa (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 26.10.23. | 22:08

EHF Liga šampiona: Mađarski velikan pregazio Barselonu u derbiju šestog kola sa 41:36 pokazao da ove sezone puca na titulu. Kil dobio u Parizu – 34:28. Zagreb bio blizu iznenađenje u Segedinu, ali u finišu pao hrvatski prvak – 26:27

Najuzbudljivije kolo u dosadašnjem toku EHF Lige šampiona. Atomski rukomet videlo smo u Barseloni i Parizu i iznenađujuće pobede Vesprema i Kila.

Mađarski šampion nikada nije dobio Barselonu u Blaugrani. Devet mečeva, devet poraza, ali moralo je i to jednom da se dogodi. Vesprem Momira Ilića je očitao lekciju Kataloncima, srušio dosad neosvojivu tvrđavu i pokazao da najbogatiji klub na svetu s pravom ove sezone puca na titulu koja godinama zaobilizi gradić u blizini jezera Balaton.

Izabrane vesti

Barsa je vodila samo u prvih 20 minuta. Kasnije, efikasan napad Vesprema radio je šta je hteo sa odbranom domaćina, blistali su pivotmeni Ludovik Fabregas i srpski reprezentativac Dragan Pešmalbek. Konačno, proradio je i španski golman Rodrigo Korales, pa je Ilićev tim krajem prvog dela meča preokrenuo rezultat i u nastavku sigurnom igrom slavio i naneo prvi poraz Barsi. Posle šest kola nema više neporaženih ekipa u Ligi šampiona.

Dvojica pivotmena Vesprema, Pešmalbek i Fabregas, koji je letos stigao u mađarski tim iz Barselone, po sedam puta su pogodili gol domaćina. Od bekova najbolji utisak ostavio je levi bek, Egipćanin Mohamed Eldera sa šest pogodaka, dok su raspucani, posebno u nastavku bili i Španac Marselo Kaseda i Rus Sergej Kosrortov sa po pet golova. Korales je imao 13 odbrana.

Kod Katalonaca su Francuzi Dika Mem i Timoti Engasan sa po sedam pogodaka bili najefikasniji. Slovenac Blaž Janc je dao šest, a Melvin Ričardson pet. Emil Nilsen je sakupio devet intervencija, a Gonzalo Perez de Vargas četiri.

I u drugom derbiju gosti su slavili. Ove sezone ranjivi Kil je dobio usred Pariza Pari Sen Žermen ubedljivo sa 34:28. Blistao je mladi Faranin Elijas Elefsen Skipagetu sa sedam golova, koliko je dao i levoruki bombarder, Norvežanin Harald RejnkindMikola Bilik se pet puta upisao u listu strelaca. Kod Svetaca, standarno najbolji je bio poljski pivotmen Kamil Sipžak sa osam golova, dok je Metju Grebili dao pet.

Zagreb je bio na pragu iznenađenja u Segedinu, ali je u finišu poklekao, poražen je od Pik Segeda – 26:27. Opet je najefikasniji u redovima hrvatskog šampiona bio mladi srpski levi bek Miloš Kos koji se pet puta upisao u listu strelaca.

Celje Alema Toksića je upisao i šesti poraz i pokazao da je najslabiji tim u evroeliti, zajedno sa makedonskim Eurofarm Pelisterom. Visla je u Plocku rutinski slavila sa 30:25. Kod gostiju jednom se u listi stelaca upisao juniorski reprezentativac Srbije Vukašin Antonijević.

Porto je prijatno iznenađenje sezone. Zmajevi su pred svojim navijačima pobedili u trileru danski GOG-a sa 32:31.

LIGA ŠAMPIONA – 6. KOLO

GRUPA A

Sreda

Olborg – Kolstad 27:25 (17:12)

Eurofarm Pelister – Kjelce 21:24 (8:14)

Četvrtak

Seged - Zagreb 27:26 (13:15)

PSŽ - Kil 28:34 (14:13)

GRUPA B

Sreda

Monpelje – Magdeburg 25:28 (14:12)

Četvrtak

Porto - GOG 32:31 (15:21)

Visla Plock - Celje 30:25 (17:11)

Barselona - Vesprem 36:41 (17:19)



tagovi

RK BarselonaVespremDragan PešmalbekEHF Liga šampionaMomir Ilić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara