"Oni hoće da voze po starom"
"Oni hoće da voze po starom"

Propala revolucija: Nema više „vrućih stolica“ u Formuli 1

Vreme čitanja: 1min | pon. 25.04.16. | 13:03

Timovi izglasali vraćanje starih pravila

Oni hoće da voze po starom

Novi sistem kvalifikacija u Formuli 1 je totalna glupost kažu glasnogovornici svih ekipa najbržeg cirkusa sveta. "Pukli" su Žan Tod, ali i Berni Eklston, jer nemaju baš ni jedan argument kojim bi vozačima i timovima mogli da ospore ovaj stav. Tako je propala ideja koja podrazumeva eliminaciju po jednog najsporijeg vozača na svakih 90 sekundi.

Izabrane vesti

Podseća li vas ovo na sistem dečje igre sa muzikom i stolicama za najbrže? To je upravo trebalo tako da funkcioniše, ali nijedna ekipa Formule 1 nije propustila priliku da uloži prigovor i suprostavi se suludom kvalifikacionom konceptu rukovodstva...

Ovog puta grešku su uvideli i čelnici Formule 1, kojima ne ostaje ništa sem da priznaju da eksperiment sa „vrućim stolicama“ nije uspelo. Svetska automobilska federacija, kao i Komisija F1, zajedno sa Većem svetskog motosporta, nalazi se u nezahvalnoj, gotovo pisarskoj poziciji, jer je stvarna odluka već doneta.

Berni nam se malo zaneo

Tako se na kraju završava bura oko takozvane „revolucije“ u kvalifikacijama Formule 1. Čekali smo uzbudljive promene, a dobili dečju igru koja se nikom ne dopada. Čak je i sam Berni Eklston rekao da ne bi gledao Formulu 1 da je na mestu običnog navijača. I njemu je dosadan koncept koji njegov „kreativni“ um pravi decenijama unazad.

Piše: Miloš Milić

(Foto: Action Images)


tagovi

Žan TodFormula 1Berni Eklstonauto-moto sport

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara