(©European Water Polo Championship 2024)
(©European Water Polo Championship 2024)

Pukovnici ili pokojnici: Zalivski rat za svetsku krunu i poslednji let za Pariz

Vreme čitanja: 15min | ned. 04.02.24. | 13:12

Za četiri evropske sile situacija je: biti il‘ ne biti. Srbija, Hrvatska, Crna Gora i Italija isključivo preko Svetskog prvenstva u Dohi mogu na Olimpijske igre, više nemaju prava na grešku

Najbolji svetski vaterpolisti pojavili su se na terminalima u Dohi, još jednu veliku pobedu odneo je Bliski istok. Konkretno Katar. Još jednom je okupio creme della creme u pustinji, izborio se da posle posle rukometa i fudbala bude domaćin Svetskog prvenstva i u vodenim sportovima. Petro-dolari su potvrdili onu narodnu: para vrti gde burgija neće. Planetarni, kontinentalni, olimpijski šampioni sjatili su se u Persijski zaliv sa namerom da na Arabijskom poluostrvu stave krunu na glavu, a pojedini i da uhvate ’last minute’ ponudu i odu u Pariz.

Četiri evropske sile su po sletanju u Dohu sa razglasa mogle da čuju kako im je ovo poslednji poziv za ukrcavanje u avion za Grad svetlosti. U zalivu im se ruka spasa nudi samo jednom. Neko će biti pukovnik, neko pokojnik ili bolje rečeno utopljenik. Svetski prvaci Mađari, Španci, Grci i mnogi drugi tih problema nemaju, mesto na ceremoniju otvaranja Olimpijskih igara, koje će biti otvorene na reci Seni, obezbedili su, ali zato Srbija, Hrvatska, Crna Gora i Italija nemaju prava na grešku. Tamo mogu da stignu isključivo preko Svetskog prvenstva u Kataru.

Izabrane vesti

Sat je počeo da otkucava, planetarni šampionat u pustinji najvažnija je i krajnja tačka za sve koji nisu izvadili olimpijsku vizu. Jedna loša procena i – neće ih biti u Parizu. Saterani su uz zid. Kako vreme od Tokija prolazi, kako se broj takmičenja smanjuje i nove Olimpijske igre približavaju, tako pritisak eksponencijalno raste. U Dohi će biti na vrhuncu i mnogima je prvo mesto u grupnoj fazi preko potrebno.

Četiri mesta na letu za Pariz nisu popunjena, još su upražnjena. Osam timova aplicira za vizu, polovina će otpasti. U idealnom scenariju, što se tiče kvaliteta, Srbija, Hrvatska, Crna Gora i Italija će na Olimpijske igre. Ali, kako svet nije idealno mesto, a planovi i prognoze često padaju u vodu, imaju čemu da se nadaju i Rumuni. Ko zna, možda u ludoj varijanti i Brazilci. Ili Kazahstanci i Kinezi!?

SRBIJA OSVAJA SVETSKO PRVENSTVO - KVOTA 10,0

Plasman u četvrtfinale izvesno će biti dovoljan za odlazak na Olimpijske igre, zbog toga prvo mesto u grupnoj fazi dobija na značaju. Ko bude na vrhu, taj će direktno među osam najboljih na Svetskom prvenstvu, a samim tim i u Pariz. Drugoplasirani i trećeplasirani timovi će u razigravanje za četvrtfinale, samo će poslenji momentalno biti eliminisani i precrtani iz svih varijanti. Doha je završni filter, propustiće samo one sa jakom glavom. Ne nužno i zaista najbolje.

Svetsko prvenstvo je peto veliko takmičenje za nepune dve godine, trust mozgova je pomalo sve obezvredio, draž čekanja je izgubljena. Mađari bi posle samo sedam meseci mogli da ostanu bez svetske titule. Ako do toga dođe, biće to nikad kraća vladavina, no odgovorni za to preterano ne mare. Vaterpolo je ionako već dugo u drugom planu. Kasa mora da se popuni.

GRUPA A (ŠPANIJA, HRVATSKA, AUSTRALIJA, JUŽNA AFRIKA)

EVROPSKI PRVAK POJAČAN FAMEROM, HRVATIMA SE VRATIO KAPITEN KRAPIĆ, ALI NEMA BUKIĆA I POPADIĆA

 (©European Water Polo Championship 2024) (©European Water Polo Championship 2024)

Španci i Hrvati oči u oči. Ponovo. Ni tri sedmice nisu prošle od finala Evropskog prvenstva i zlata vredne šraube Alvara Granadosa. Velemajstor je ostavio Barakude bez krune, a Zagreb bez velike fešte, sada bi tim sa Iberijskog poluostrva značajno mogao da im oteža put do Olimpijskih igara.

Južna Afrika će, kao i svih ranijih godina, na planetarnoj smotri biti topovsko meso. Služiće za popravljanje gol-razlike i razigravanje igrača iz drugog plana. Australija bi potencijalno mogla nekome u Dohi da pokvari planove, ali je za očekivati da Crvena furija i Hrvati u direktnom duelu odluče ko će direktno u četvrtfinale. U odnosu na Dubrovnik i Zagreb, biće kraći Ivica Tucak za dvojicu standardnih reprezentativaca, dok su Španci još snažniji.

ŠPANIJA OSVAJA SVETSKO PRVENSTVO - KVOTA 3,00

David Martin je svetskoj tituli pridodao i evropsku, iako je pred prvenstvo ostao bez jednog od defanzivnih stubova – naturalizovani češki vaterpolista Martin Famera bio je povređen. Nije putovao sa ekipom, ali hoće u Dohu. Zajedno sa Serhijem Kabanjasom, Alehandrom Bustosom, a u nekim varijantama Markom Larumbeom i Albertom Munarisom prokivaće bekovsku poziciju. Izuzetnu širinu imaju evropski prvaci, mogu da rotiraju nekoliko igrača na bekovskoj i spoljnim pozicijama i pritom da tim ne trpi ni u odbrani, ni u napadu.

Martin Famera je istisnuo iz ekipe Alberta Barosa, a umesto tinejdžera Biela Gomile šansu će na Svetskom prvenstvu dobiti Fran Valera. Ipak, i dalje će se igra u napadu zasnivati na tercetu Alvaro Granados – Alberto Munaris – Felipe Perone, kao i na Bernatu Sanauhi, te centru Rođeru Taulju. Španski sidraš je bio dominantna figura na liniji dva metra na kontinentalnom šampionatu, imao je veliki broj minuta i Migel de Toro je tek povremeno dobijao priliku.

 (©European Water Polo Championship 2024) (©European Water Polo Championship 2024)

Bezmalo svi članovi španskog tima igraju na vrhunskom nivou ove sezone. Posebno to važi za Alvara Granadosa, asa Novog Beograda, koji je sa 21 golom bio prvi strelac Evropskog prvenstva, a bio je i među najboljim asistentima. Imaju i dva vrhunska čuvara mreže – Unaja Agirea i Eduarda Lorija, dok je golmanska pozicija ona na kojoj je Ivica Tucak prinudno morao da pravi promenu. Tonija Popadića očekuje pauza, intervencija više nije mogla da se odlaže, pa je u sastav upao Mate Anić. Biće podrška neprikosnovenom Marku Bijaču, a drugi hendikep za Hrvatsku je izostanak Luke Bukića.

Još pre početka šampionata u Zagrebu i Dubrovniku naglasio je Ivica Tucak da Luku Bukića mori preposna kila. Izgurao je turnir, dao četiri gola u velikom finalu, međutim, u Dohi ga neće biti. Umesto levog krila splitskog Jadrana na spisku se našao kapiten Ivan Krapić, koji je ispao iz konkurencije za prvenstvo Starog kontinenta. Od krucijalnog značaja za Hrvatsku biće kako će igrati Loren Fatović i Jerko Marinić Kragić, te hoće li se izdići Konstantin Harkov. Ruski bombarder na prethodna dva velika takmičenja nije bio na nivou iz Splita.

Adut Barakuda biće centarski tandem Josip Vrlić – Luka Lončar, ispomoć će im biti kapiten Ivan Krapić, a neretko će se kod stative spuštati bek Rino Burić. I bez dvojice standardnih reprezentativaca Hrvatska ima tim za visoke domete. Za očekivati je da se sa Crvenom furijom bori za prvo mesto, dok bi uz te dve selekcije dalje trebalo da ide Australija. Nema Arona Jangera, najboljeg igrača, kao ni u Fukuoki, ali Luk Paviljar, Nejtan Pauer, Blejk Edvards, Miloš Maksimović i golman Nik Porter ne bi trebalo da imaju ama baš nikakvih problema sa Južnom Afrikom. Posle toga će dosta zavisiti od ukrštanja.

GRUPA B (GRČKA, FRANCUSKA, BRAZIL, KINA)

GRCI NE BRINU ZA OLIMPIJSKE IGRE, ALI MORAJU DA VADE FLEKE, SA FRANCUZIMA ZA PROLAZ U ČETVRTFINALE

 (©European Water Polo Championship 2024) (©European Water Polo Championship 2024)

Nepune tri sedmice imao je Teodoros Vlahos da pronađe u kom grmu leži zec, da identifikuje problem, jer nešto ozbiljno nije štimalo u igri Grčke na Evropskom prvenstvu. Malokrvan je bio svetski vicešampion, bez energije i žara. Kako u grupnoj fazi, tako i u eliminacionoj. Nije ličio na sebe, a bio je u najjačem sastavu. Gotovo identičan je poveo i u Dohu. Napravio je jednu promenu: umesto Jorgosa Dervisisa u ekipu je uskočio MVP američke lige – Nikolaos Papanikolau.

Jedna stvar na Evropskom prvenstvu nije upitna, a to je doprinos Konstantinosa Genidunijasa. Godinama unazad najbolji je strelac Helena na velikim takmilčjima, ne stvara mu problem ni to što kao dešnjak igra na nezgodnonj strani. Poseduje širok napadački repertoar, u stanju je da matira golmane prefinjenim lob udarcem, da gađa bliži ugao ili dijagonalom pocepa mrežu. Ali, ostatak tima moraće da bude na većem nivou u odnosu na Zagreb kako bi opet bili u konkurenciji za medalje.

GRČKA OSVAJA SVETSKO PRVENSTVO - KVOTA 9,00

Možda je i najveći problem Grcima bio taj što su izostale asistencije prviog kreatora Angelosa Vlahopulosa. Ni Aleksandros Papanastasiju nije bio produktivan, niti prodoran po krilu. Nije bilo njegovih kontri, a ni razornih udaraca sa distance Stilijanosa Argiropulosa. Anesteziranost najboljih igrača uspavala je i ostatak tima. Ipak, probude li se, treba očekivati na višoj razini i Efstatiosa Kalogeropulosa i beka Dimitriosa Skumpakisa, kao i centre Konstantinosa Kakarisa i Dimitriosa Nikolaidisa, jer umnogome zavise od toga kakve će im lopte isporučiti spoljna linija.

Grci mogu značajno bolje od odnoga što su prikazali u glavnom gradu Hrvatske, a mogu i Francuzi. Na prethodnom Svetskom prvenstvu malo je nedostajalo da eliminišu Špance u četvrtfinalu. Novi format takmičenja na kontientalnom šampionatu nije im seo, nanizali su sve same poraze u velikim utakmicama i u osmini finala ispali od Srbije. Revanširali su im se Delfini za poraz u Splitu, vratili su dug, a tokom januara se videla ideja Florijana Bruzoa – ili bolje rečeno Vjekoslava Kobešćaka – da Toma Vernu više igra po levoj strani.

 (©European Water Polo Championship 2024) (©European Water Polo Championship 2024)

Mišel Bodegas se vratio u francuski sastav, ponovo je stekao pravo nastupa i želeli su što više da ga imaju u igri. Kako je Toma Vernu izuzetno mobilan i snažan, a pride ima i izvrstan udarac sa distance, pala je odluka da ga izvuku sa centarske pozicije. Povremeno će igrati na levoj strani, povremeno i kao sidraš. Mnogo toga zavisiće da li je u igri Mišel Bodegas, neretko će se i rotirati, jer ni njemu nije strano da se izvuče.

Za napadačku produkciju sa desne strane biće zadužen Ugo Kruzija i hrvatski vaterpolista Duje Živković, biće Francuskoj potrebni Aleksandre Bue, Emil Bjorh i Enco Kaš u najboljem izdanju kako bi mogli da se porvu sa Grčkom za prvo mesto, a verovatno važnije od svega da u elementu bude Ugo Fontani. Protiv Srbije nije bio, upisao je samo četiri intervencije i to je bila ključna stavka.

Šta može Kina, koju je trebalo da predvodi ikona jugoslovenskog i crnogorskog vaterpola – Petar Porobić, prava je nepoznanica. Pitanje je kako će sve funkcionisati i da li će uspeti da se izbori za nokaut fazu. Boriće se za nju sa Brazilcima. U velikom padu je južnoamerička selekcija, nije to onaj tim koji je na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru u grupi dobio Srbiju. Felipe Perone se vratio da igra za Španiju, nema više ni naturalizovanih igrača kao što su bili Josip Vrlić i golman Slobodan Soro. Nema ni želje da se napreduje, niti ulaže.

Golman Žoao Pedro Fernandes ne brani za državni tim, izrazio je želju da stane pod srpsku zastavu i prilikom intervjua za Mozzart Sport istakao da ne veruje da je Brazil odustao od učešća na prethodnom Svetskom prvenstvu zbog finansija i prepustio mesto Argentini. Nešto je trulo u Savezu i reprezentaciji koja je nekada bila sposobna da zaprži čorbu najboljima.

GRUPA C (SRBIJA, CRNA GORA, AMERIKA, JAPAN)

BITI ILI NE BITI ZA SRBIJU I CRNU GORU, NAJUJEDNAČENIJA GRUPA NEKOME ĆE STVORITI DŽINOVSKI PROBLEM

 (©European Water Polo Championship 2024) (©European Water Polo Championship 2024)

Jedna polovina grupe je mirna, druga polovina pod imperativom. Amerikanci i Japanci su pre Svetskog prvenstva u Dohi obezbedili mesto na Olimpijskim igrama u Parizu, dok Srbija i Crna Gora to tek treba da učine. Gori im pod nogama, a nekome će najujednačenija grupa stvoriti džinovski problem. Možda i obema balkanskim selekcijama ukoliko nijedna direktno ne ode među osam najboljih na planeti.

Izrazitog favorita nema, sve ekipe mogu da se nadaju prolazu. Japanci imaju najmanje šanse, ali i te kako znaju da budu nezgodni. Dokazali su to u Fukuoki, gde su namučili Mađare i Hrvate, držali su se tri četvrtine. Toliko u izdržali i protiv Delfina. Igraju agresivno, imaju potpuno drugačiji stil od ostalih, a Jusuke Inaba i Taijo Vatanabe su im glavne uzdanice u napadu. Za razliku od svih poveli su tri golmana, i po tome odudaraju od ostalih timova koji redovno igraju u nokaut fazi.

Da, mogu da pomrse konce onome ko se opusti, ali da uđu u borbu za prvo mesto – baš teško. Nekoga bi mogli da sapletu i odalje od istog. Srbija, Crna Gora i Amerika konkurisaće za najviši plasman, a prolaz u četvrtfinale, bez igranja u osmini finala, dobrano bi rasteretio ekipu Uroša Stevanovića, jer bi čekirala kartu za Pariz. A, po nju je krenuo sa čak sedmoricom igrača koji nisu bili u Fukuoki i jednom velikom promenuom u odnosu na Evropsko prvenstvo.

SRBIJA POBEDNIK GRUPE - KVOTA 1,70

Ispala je lopta Marku Raduloviću u penal-seriji protiv Mađara, ispao je i on sa spiska. Ali, daleko od toga da je riječki bombarder van sastava zbog tog detalja. Takve stvari su se i ranije dešavale. Primera radi, ove sezone u finalu Kupa Srbije taj peh zadesio je Gavrila Subotića. Odlučio se selektor Srbije za nepopularnu meru, nije mali broj puta u Zagrebu ukazivao svojevremeno najboljem junioru sveta da gleda na sat, da ne žuri, da se drži dogovorenog plana. Disciplina je ključna, strpljivost i poštovanje dogovora često nedostaju Marku Raduloviću i zato je platio ceh. U grupnoj fazi bio je najbolji strelac, ideja je bila da bude važna napadačka poluga, ali proći će vremena dok to ne postane.

Riječanin je otpao, kao i Vuk Milojević, a vratio se Đorđe Vučinić. Izvesno bi bio u sastavu za Zagreb, međutim, povreda ga je izbacila iz stroja. Uz njega je poziv dobio i supertalentovani Luka Gladović, izdanak Partizanove škole vaterpola. Momak od 17 leta pred kojim je svetla budućnost i ovo Svetsko oprvenstvo treba da mu bude prvo od mnogih pod srpskom kapicom. Sve ostalo je nepromenjeno. Levoruki gromovnik Dušan Mandić i kapiten Nikola Jakšić poneće najveći deo tereta, zajedno sa njima i Strahinja Rašović. Na bekovskim pozicijama će se rotirati Radomir Drašović, Sava Ranđelović i Petar Jakšić, na centarskim Đorđe Lazić, Nemanja Ubović i Nemanja Vico, a među stativama – Branislav Mitrović i Radoslav Filipović. Dok će najveći broj asistencija za igrača kod stative stizati od Viktora Rašovića.

 (©European Water Polo Championship 2024) (©European Water Polo Championship 2024)

Nadaju se srpski reprezentativci da će se osloboditi pritiska kada budu izvadili olimpijsku vizu, da će onda konačno zaigrati kako umeju i ući u borbu za medalje. Da bi do toga došlo, moraće da potuku Crnu Goru i Ameriku u grupi. U suprotnom će opet kroz osminu finala tražiti prolaz među osam najboljih na svetu. Svima je namera da izbegnu treće mesto, imaju dobar razlog. Treći će udariti na Mađarsku ili Italiju, u zavisnosti od toga ko bude drugi u toj grupi. Rizikovali bi prolaz…

Crnoj Gori je, kao i Srbiji, preko potrebno da bude makar druga i izbegne neku od dve ekipe iz samog svetskog vrha. Vladimir Gojković će se u napadu dosta oslanjati na levoruke šutere – Đura Radovića i Aleksu Ukropinu. Takođe i na Dušana Matkovića i beloruskog vaterpolistu Kanstantsina Averku, kao i Vasilija Radovića, koji igra sve bolje u državnom timu. Velika snaga na liniji dva metra biće Miroslav Perković. Na Evropskom prvenstvu je Ajkulama doneo čak 32 isključenja. Ispomoć će mu biti Vladan Spaić i Jovan Vujović.

CRNA GORA OSVAJA SVETSKO PRVENSTVO - KVOTA 25,0

Kada se na to doda da na gol-crti stoji Petar Tešanović, a da je tu i Dejan Lazović, imaće Srbija ozbiljnog protivnika u borbi za prvo mesto. Ništa manje jakog u Amerikancima. Dejan Udovičić je posložio ekipu, konture su vrlo jasne. Sidraš Ben Halok je dominantna figura pred protivničkim golom, Hanes Daube sjajan strelac, a sve podlazi od Maksa Irvinga. Prvotimac Breše je uvek među najboljim asistentima na velikim takmičenjima, ima ulogu sličnu onoj Angelosa Vlahopulosa u Grčkoj.

U američku reprezentaciju vratio se Aleks Obert, odmenjivaće Bena Haloka. Tu su i Aleks Bouven i Marko Vavić, nekadašnji igrači partizana, kao i braća Dod i Vudhed. Na prošlom planetarnom šampionatu Amerikancima je u četvrtfinalu malo falilo da izvuku peterce protiv Mađara, kasnijih svetskih prvaka. I to uprkos tome što je prvoj zvezdi tima u drugoj deonici suđen brutaliti. Imali su četiri minuta igrača manje u bazenu, bili su bez jedne od najvažnijih napadačkih opcija čitavo drugo poluvreme i prišli na gol zaostatka. Aleks Bouven je promašio šut za izjednačenje…

GRUPA D (MAĐARSKA, ITALIJA, RUMUNIJA, KAZAHSTAN)

SVETSKI PRVAK BRANI KRUNU SA MEGAZVEZDAMA, ITALIJI GORI POD NOGAMA, PRVO MESTO PREKO POTREBNO

 (©European Water Polo Championship 2024) (©European Water Polo Championship 2024)

Leteće pogled srpskim vaterpolistima ka grupi u kojoj su Mađari i Italijani, najnepoželjniji scenario bio bi da ne budu prvi i nalete u osmini finala na nekog od favorita za medalju. Posebno ako bi udarili na svetske šampione, koji su odmarali nosioce tokom Evropskog prvenstva. Ali sada su svi tu, vratili su se tobdžija Gergo Zalanki, Marton Vamoš, Kristijan Manherc, Deneš Varga, Danijel Anđal, Silard Janšik, prvi centar Toni Nemet i golman Soma Vogel.

Mađarski selektor Žolt Varga dobio je svežu krv, ima tim sposoban da odbrani zlato iz Fukuoke, a ima i zvezde u nastajanju. Vince Vigvari je eksplodirao na šampionatu u Hrvatskoj, briljantan meč odigrao je protiv srpske reprezentacije u četvrtfinalu. Dao je četiri gola u osnovnom delu meča, realizovao i peterac, a maestralno je odigrao još jedan momak rođen u ovom milenijumu – David Tatraj. Njih dvojica, kao i golman Mark Banjaj, dobili su pozive, a od standardnih članova državnog tima na spisku su se našli i bekovi Adam Nađ i Zoltan Pol, kao i Gergo Fekete. Novo ime je Peter Kovač, koji je odrađivao ogroman posao na centarskoj poziciji u Zagrebu.

MAĐARI OSVAJAJU SVETSKO PRVENSTVO - KVOTA 3,00

Dakle, nagradio je Žolt Varga one koji su mu najviše doneli početkom januara, uvrstio ih pored megazvezda, pa bi Mađarska trebalo da bude glavni konkurent Španiji za najviši stepenik na pobedničkom podijumu. Takve su projekcije, no šampionat svašta ume da ponudi.

Jesu odmorniji od ostalih, ali moguće da će im na početku prvenstva biti potrebno podmazivanje, jer dve sedmice nisu bili pod nadzorom ljudi iz reprezentacije. Možda bi to Italijani mogli da iskoriste u grupi, jer njima gori pod nogama i neće moći da se opuste dok ne obezbede mesto na Olimpijskim igrama u Parizu. Alesandro Kampanja je posle deset godina na Apenine doneo medalju sa kontinentalnog šampionata, prekinuo je crni niz, no ne izvadi li vizu – koliko sutra će na Čizmi zaboraviti na to.

 (©European Water Polo Championship 2024) (©European Water Polo Championship 2024)

Italijanskom liscu je ovo možda i poslednji put da Setebelo vodi na Svetskom prvenstvu, jer dugo se spekuliše da bi na selektorskoj poziciji mogao da ga nasledi Brešin strateg Alesandro Bovo. Ako odlazi, želi da ode u velikom stilu. Neophodno će mu biti da Frančesko di Fulvio bude na daleko višem nivou nego u Zagrebu, gde se ispucavao u završnici i ništa nije mogao da pogodi. Takođe da Edoardo di Soma nastavi u kontinuitetu da igra na visokom nivou. Golman Marko del Lungo postavio je standarde, ne pada ispod dvocifrenog broja odbrana. Gonsalo Ečenike uvek isporuči asistencije i golove sa nezgodne strane, ali za uspeh će biti ključno koliko će doprineti Đakomo Kanela, Frančesko Kondemi, bekovi Nikolas Prešuti i Alesandro Veloto, te centarski tandem Luka Marcijali – Lorenco Bruni.

Italijani su izvšili jednu promenu, Mateo Joki Grata zamenio je Vinčenca Dolčea. Praktično kozmetička promena. Da li je to ovoljno da se nadmaše Mađari – otaje da se vidi. Rumuni bi trebalo da prođu u nokaut fazu, na Evropskom prvenstvu su bili osmi, plasirali su se u elitnu diviziju. Imaju dobre napadače u vodi Vlada Georgeskua i Todora Andreja Fulee, a na centarskoj poziciji dominantan je Silvan Kolodrovski. Kazahstan je napravio zaokret, podmladio je sastav, nije u njemu bilo mesta za Dušana Markovića i Srđana Vuksanovića. Sve osim poslednjeg mesta bilo bi veliko iznenanđenje…

SVETSKO PRVENSTVO U DOHI ZA VATERPOLISTE:

GRUPA A

Ponedeljak

07.00: (1.85) Južna Afrika (hen 22,5) Španija (1,85)

11.30: (1.10) Hrvatska (13.0) Australija (9.00)

Sreda

11.30: Australija – Južna Afrika

17.00: Španija – Hrvatska

Petak

11.30: Australija – Španija

14.00: Južna Afrika – Hrvatska

GRUPA B

Ponedeljak

08.30: (1.85) Kina (hen 13,5) Grčka (1.85)

10.00: (1.85) Brazil (hen 9,5) Francuska (1.85)

Sreda

07.00: Francuska – Kina

08.30: Grčka – Brazil

Petak

17.00: Grčka – Francuska

18.30: Brazil – Kina

GRUPA C

Ponedeljak

14.00: (9.00) Japan (13.0) Srbija (1.10)

15.30: (2.55) Crna Gora (6.50) SAD (1.85)

Sreda

10.00: SAD – Japan

15.30: Srbija – Crna Gora

Petak

07.00: Crna Gora – Japan

15.30: Srbija – SAD

GRUPA D

Ponedeljak

17.00: (1.85) Italija (hen -15,5) Kazahstan (1.85)

18.30: (1.75) Rumunija (hen 11,5) Mađarska (1.95)

Sreda

14.00: Kazahstan – Rumunija

18.30: Mađarska – Italija

Petak

08.30: Kazahstan – Mađarska

10.00: Rumunija – Italija

***kvote su podložne promenama



tagovi

Svetsko prvenstvo u vaterpoluVaterpolo reprezentacija Australijevaterpolo reprezentacija Brazilavaterpolo reprezentacija Crne GoreVaterpolo reprezentacija FrancuskeVaterpolo reprezentacija Grčkevaterpolo reprezentacija HrvatskeVaterpolo reprezentacija ItalijeVaterpolo reprezentacija JapanaVaterpolo reprezentacija Kazahstanavaterpolo reprezentacija MađarskeVaterpolo reprezentacija RumunijeVaterpolo reprezentacija Španijevaterpolo reprezentacija SrbijeVaterpolo reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara