Aleksa Ukropina i Lovre Miloš (©VK Radnički)
Aleksa Ukropina i Lovre Miloš (©VK Radnički)

Radnički se osipa: Ukropina u Grčkoj, Vrlićeva destinacija Split, a Lukić ima ugovor sa dva kluba?!

Vreme čitanja: 2min | pet. 02.06.23. | 16:53

Jugoslav Vasović, direktor kragujevačkog kluba, govorio o odlascima i dolascima...

Veliki remont predstoji Radničkom u letnjim mesecima, biće izuzetno prometno u Kragujevcu. Osipanje šampionskog tima počelo je odlaskom Marka Radulovića, koji će iduće sezone nastupati za Novi Beograd, a zatim su redom i drugi nosioci podigli sidro.  

Štošta će kragujevački klub morati da promeni, biće poprilično aktivan na transfer-tržištu, jer bezmalo pola ovosezonskog tima neće biti u Radničkom kada startuje sledeća takmičarska godina. Jugoslav Vasović, direktor kragujevačkog kluba, napravio je rezime kompletne sezone u razgovoru za klupski sajt, a dotakao se i transfera. 

Izabrane vesti

Marko Radulović i Nemanja Vico još od januara i završnog turnira Kupa Srbije nisu u konkurenciji za sastav. Potvrdio je prvi čovek Radničkog i da više kapicu Radničkog neće nositi golman Lazar Dobožanov i hrvatski centar Josip Vrlić

“Ta lista još uvek nije kompletirana, jer traju razgovori sa nekim igračima kojima su istekli ugovori, ali ono što je izvesno je da su Nemanja Vico i Marko Radulović još ranije otišli. Klub je napustio Lazar Dobožanov, a otišao je i Josip Vrlić, kome je ugovor istekao i mislim da je već potpisao sa splitskim Jadranom”, poručio je Jugoslav Vasović.  

Objasnio je i situaciju sa Aleksom Ukropinom, crnogorskim reprezentativcem i jednim od najboljih strelaca Radničkog prethodnih godina.  

“Aleksa Ukropina je takođe slobodan igrač, ima nekoliko ponuda i izrazio je želju da ode”. 

Grci su najavili da će se preseliti u zemlju olimpijskog vicešampiona, a Aquafeed24 je plasirao informaciju da je Aleksa Ukropina novi igrač Panioniosa. I dok je sa njegovim odlaskom sve čisto, situacija sa Nikolom Lukićem nije.   

Kao što je Mozzart Sport i najavio, povremeni srpski reprezentativac ima dogovor sa Novim Beogradom, ali i ugovor sa Radničkim, pa se sve iskomplikovalo. Izvesno će kragujevački klub tražiti da mu konkurent uplati obeštećenje ili ga na drugačiji način obešteti.  

“Nikola Lukić ima ponudu i dogovor i ugovor sa novim klubom, ali ima ugovor i ovde. Dobio je od nas predlog kako može da završi ugovor i sada je na njemu da odluči”.  

I Stefan Branković je blizu odlaska, ali i dalje na tu priču nije stavljena tačka.  

“Stefan Branković se opredelio za školovanje u Americi, što još uvek nije finalizirano, ali ukoliko ne ode, on je naš igrač još tri godine, a da li će u tom slučaju ostati ili napustiti klub i platiti obeštećenje zavisiće od daljih dogovora. Ima još igrača bez ugovora sa kojima smo u pregovorima, a više će biti poznato narednih dana”, zaključio je Jugoslav Vasović priču o transferima.


tagovi

VK RadničkiJugoslav VasovićNikola LukićAleksa UkropinaMarko RadulovićNemanja VicoLazar DobožanovJosip VrlićStefan BrankovićVaterpolo transferi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara