Filip Janković (©MN Press)
Filip Janković (©MN Press)

Radnički se preznojavao u Kragujevcu, Dobožanov sačuvao pobedu i šanse za odlazak na F8 Lige šampiona

Vreme čitanja: 2min | uto. 10.01.23. | 21:38

Dinamo u završnici mogao da odnese bod za Tbilisi - 11:10

Pekao se Uroš Stevanović na tihoj vatri do samog kraja, strepeo je i pokraj bazena gledao kako njegovi momci greše i dovode pobedu u pitanje. Kragujevački bazen bio je poput košnice, međutim, to nije previše pomoglo Radničkom. Dinamo iz Tbilisija je u završnici mogao do boda, trijumf je domaćinu sačuvao Lazar Dobožanov. San o odlasku na Fajnal-ejt Lige šampiona i dalje živi u Kragujevcu - 11:10.

Gruzijski šampion nije imao šta da izgubi, došao je u Srbiju da se nadigrava i pokuša da učini ono što nije u dosadašnjem toku Lige šampioan - da osvoji prve bodove. I umalo je uspeo u tome. Nervozan je bio Radnički na otvaranju nove godine, napravio mnogo propusta i nudio se sve vreme. Ni dva gola prednosti u finišu nisu mu bila dovoljna da mirno privede meč kraju, ponovo je kragujevačka publika drhtala do poslednjeg šuta rivala.

Izabrane vesti

Radnički nije napravio pomak u odnosu na utakmice sa Hanoverom i Vuljagmenijem, i jedino čime Uroš Steavnović može da bude zadovoljan jeste što je iz tri utakmice na domaćem trenu izašao sa sedam bodova. Malo je nedostajalo da ostvari pobede protiv timova iz drugog plana. A, moglo je biti i drugačije da Lazar Dobožanov nije bio priseban. Golman kragujevačkog kluba je na 17 sekundi do kraja ukrotio udarac Besariona Ahvledijanija i doneo pobedu srpskomvicešampionu.

Mučili su se Marko Radulović i Nikola Lukić u prvom poluvremenu, nije ih služio šut, ali su kada se meč lomio preuzeli odgovornost i nadmudrili Iraklija Razmadzea. Pomenuti duo Kragujevčana postigao je odlučujuće golove. Obojica su meč završila sa tri pogotka, koliko je za Dinamo dao i Đorđi Magrakvelidze. Kod Radničkog su se svi koji su uputili makarjedan udarac ka golu rivala, osim Filipa Jankovića, upisali među strelce.  

Kragujevčanima je pošlo za rukom da dobiju drugu neizvesnu završnicu i da ne naprave korak unazad u trci za odlazak na završni turnir Lige šampiona koji će se i ove godine odigrati u Beogradu na “11. aprilu”. Ostavio je Gruzine bez bodova i na deobi je četvrte pozicije sa Vuljagmenijem od koga ima lošiju gol-razliku. U narednom kolu Radnički gostuje splitskom Jadranu i taj meč mogao bi biti jedan od ključnih za odlazakna Fajnal-ejt.

LIGA ŠAMPIONA - 6. KOLO 

GRUPA A 

Utorak

Olimpijakos - Barseloneta 7:9

Vuljagmeni - Jadran Split 13:12

Hanover - Pro Reko 8:11

Radnički - Dinamo Tbilisi 11:10


GRUPA B 

Sreda

19.00: Jug Dubrovnik - Sabadelj

19.30: Špandau - Ferencvaroš

20.00: Marselj - Novi Beograd

20.30: Breša - OSC Budimpešta



tagovi

Liga šampiona u vaterpoluVK RadničkiVK Dinamo TbilisiUroš StevanovićMarko RadulovićNikola Lukić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara