Marko Radulović (©VSS)
Marko Radulović (©VSS)

Radulović razočaran: Nećemo mentalitet četvrtog mesta! Medalja uvek mora da nam bude u glavi

Vreme čitanja: 3min | sub. 29.07.23. | 11:20

“Pokušali smo da Špance uhvatimo ako su nemotivisani posle poraza od Mađara, ali to se nije dogodilo”, kaže Mitrović

Ako se vreme vrati godinu dana unazad, pa i manje, rezultati Srbije su bili: peto mesto na planetarnom šampionatu i deveto na kontinentalno. Iskorak je napravljen, ekipa Uroša Stevanovića ušla je u borbu za medalju, ali i ostala bez nje. Zbog napretka – pre svega na polju same igre – treba biti zadovoljan, međutim, da li i time što nema medalje?

Mišljenja su podeljena i među srpskim reprezentativcima. Mlađi su razočarani, pobeda ih je delila od prvog uspeha sa Srbijom na seniorskom nivo. Iskusniji pak imaju više razumevanja, ohrabrilo ih je ono što su videli u Fukuoki, jer napredak je primetan.

Izabrane vesti

Marko Radulović je minulog leta debitovao na Svetskom prvenstvu, sada je drugi put pod kapicom sa državnim grbom nastupao na planetarnoj smotri, i četvrto mesto ne smatra uspehom. Ne želi bomarder iz Rijeke da se srpski vaterpolisti tako razmišljaju.

“Posle Grčke još jedan bolan poraz. Nikada ne smemo da budemo zadovoljni četvrtim mestom, uvek i samo medalja mora da nam bude u glavi. Nećemo mentalitet četvrtog mesta. Imali smo na prvenstvu dobrih trenutaka, ali smo na kraju pali. Bili smo borbeni, svi smo dali maksimum i čestitam ekipi. Pokazali smo da imamo kvalitet za medalju. Spremaćemo se, bićemo još bolji i očekujem u skorije vreme željeni rezultat”, rekao je Marko Radulović.

Sa druge strane, Branislav Mitrović, najiskusniji srpski reprezentativac, srećan je zbog pristupa i primetne velike motivacije.

“Videla se velika želja da osvojimo medalju i to me čini zadovoljni. Ali ne pitamo se samo mi. Pokušali smo da Špance uhvatimo ako su nemotivisani posle poraza od Mađara, ali to se nije dogodilo. Imali su sjajan dan u odbrani za koju nismo imali rešenje. Dali smo maksimum u ovom trenutku. Verujem da možemo mnogo bolje. Ako ovako nastavimo da radimo, da se bodrimo, da budemo tim, kao što smo bili ovde, onda možemo da se nadamo borbama za medalju”, optimističan je Branislav Mitrović.

Strahinja Rašović je sa 25 golova najbolji strelac Svetskog prvenstva. Uz Nikolu Jakšića bio je najbolji pojedinac u srpskom timu. Uveren je da će na idućem okupljanju i reprezentativnoj akciji on i saigrači biti još bolji, samim tim i bliži medalji.

“Završili smo kao četvrti. Čestitam Španiji, ali i našem timu jer smo napravili iskorak u odnosu na prošlu godinu. Tada smo bili peti na svetskom, deveti na evropskom, a ovde smo igrali za medalju. Na pravom smo putu, nije mala stvar biti četvrti. Za sve nas, a posebno za mlade igrače ovo je veliko iskustvo. Bićemo još bolji. Ostaje žal za medaljom, ali sve je to deo procesa u kojem se nalazimo. Idemo napred”, poručio je Strahinja Rašović i osvrnuo se na činjenicu da je najbolji strelac Svetskog prvenstva:

“Što se tiče titule najboljeg strelca uvek govorim kako je vaterpolo kolektivan sport u kojem snagom kolektiva iskoče pojedinci. Dugujem zahvalnost timu i trenerima, jer da njih nije bilo ne bi ni bilo ovih golova”.


tagovi

Svetsko prvenstvo u vaterpoluvaterpolo reprezentacija SrbijeMarko RadulovićStrahinja RašovićBranislav Mitrović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara