Lazar Kukić i Sander Sagosen (©Starsport, ©Reuters)
Lazar Kukić i Sander Sagosen (©Starsport, ©Reuters)

Raspored druge faze: Srbiji odmah presudan meč za četvrtfinale, biti ili ne biti sa Norveškom

Vreme čitanja: 2min | uto. 17.01.23. | 22:18

Prvi rival Orlovima u četvrtak u Katovicama (20.30) je pobednik Grupe F iz Krakova, skandinavska selekcija sa Sanderom Sagosenom, jednim od najboljih rukometaša današnjice. U subotu sa Argentincima, a u ponedeljak sa Holanđanima

(Od specijalnog izveštača Mozzart Sporta iz Katovica)

Na startu druge faze Svetskog prvenstva rukometaši Srbije imaće najtežeg rivala, Norvešku, pobednika Grupe F. Meč je na programu u četvrtak u večernjem terminu od 20.30. Nisu Vikinzi poslednjih godina osvajači medalja. Od svetskog srebra 2019. i evropske bronze 2020. godine su ostali bez odličja, ali su uvek kandidati za najviši plasman.

Izabrane vesti

Predvodi ih oporavljeni Sander Sagosen, jedan od najboljih rukometaša današnjice. As Kila je u junu doživeo tešku povredu članka, ali se prošlog meseca vratio na teren. Norvežani su u prvoj fazi dobili Makedoniju, Holandiju i Argentinu.

Rukometaši Srbije i pre poslednjeg kola Grupe E izborili su drugu fazu, a posle pobede nad Katarom obezbedili su drugo mesto u Grupi E i sa dva boda ulaze u narednu rundu. Taj meč bi mogao da bude presudan za četvrtfinale. Samo pobeda ostavlja Orlove u igri za plasman među osam najboljih reprezentacija planete i kvalifikacije za Olimpijske igre u Parizu 2024. godine.

Argentina će biti drugi rivaL četi Tonija Đerone u subotu (15.30). Gaučosi su pobedili Makedoniju Kirila Lazarova u poslednjem kolu i izborila treće mesto u Grupi F u Krakovu, pa će bez bodova da krenu sledeću fazu. Za kraj druge runde, videćemo da li i za kraj takmičenja, protivnik Srbije biće drugoplasirana selekcije iz Grupe F, a to je Holandija u ponedeljak (18.00).

RASPORED GRUPE 3 (KATOVICE)

Četvrtak

15.30: Katar – Holandija

18.00: Nemačka - Argentina

20.30: Norveška - Srbija

Subota

15.30: Srbija – Argentina

18.00: Katar - Norveška

20.30: Holandija – Nemačka

Ponedeljak

15.30: Katar - Argentina

18.00: Srbija - Holandija

20.30: Nemačka – Norveška





tagovi

Svetsko prvenstvo u rukometuRukometna reprezentacija SrbijeRukometna reprezentacija NorveškeSander Sagosen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara