(©Starsport)
(©Starsport)

Raspucani Rašović odveo Radnički u finale Kupa Srbije

Vreme čitanja: 2min | pon. 28.12.20. | 23:48

Kragujevčani su nadigrali Novi Beograd i zakazali duel sa Crvenom zvezdom

Vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca plasirali su se u finale Kupa Srbije i imaće priliku da odbrane trofej. Kragujevčani su u drugom polufinalnom meču dana na završnom turniru kupa bili bolji od Novog Beograda posle preokreta – 13:9

Radnički je zakazao finale sa Crvenom zvezdom koja je ranije u toku dana savladala Partizan i opravdala ulogu favorita koju je ponela pred večiti derbi. Vaterpolisti Radničkog i Crvene zvezde će sutra od 18.00 igrati za prvi ovosezonski trofej. Ekipa Uroša Stevanovića brani titulu, igra bez oscilacija tokom čitave sezone, već je jednom nanela Zvezdi težak poraz i u finalu na bazenu „Milan Gale Muškatirović“ biće favorit.

Izabrane vesti


Igrači koji su se letos vratili u Srbiju obeležili su polufinalne duele. Gavril Subotić je mrežu Partizana tresao šest puta, a u okršaju Radničkog i Novog Beograda brilirali su Strahinja Rašović i Miloš Ćuk.

Kragujevčani su na krilima dobre igre Strahinje Rašovića izborili plasman u finale Kupa Srbije, a nekadašnji vaterpolista Crvene zvezde i član zlatne generacije crveno-belih koja je pokorila Evropu, bio je nezaustavljiv protiv Novog Beograda. Rašović je postigao sedam golova i bio je nerešiva enigma za Beograđane. U redovima Novog Beograda najefikasniji bio je reprezentativac Srbije Miloš Ćuk sa tri gola.

Ekipa Vladimira Vujasinovića fantastično je otvorila meč, vodila je 4:0, ali se nakon kapitalne prednosti u prvoj četvrtini igra Novog Beograda raspala. Radnički je u drugom periodu postigao čak osam golova, preokrenuo je rezultat i preuzeo je kontrolu meča. U nastavku su se Rašoviću priključili Nemanja Stanojević i Marko Radulović. Radnički je stekao četiri gola prednosti, sačuvao ih do kraja i nije dopustio Novom Beogradu da se vrati u meč.

POLUFINALE KUPA SRBIJE

Partizan – Crvena zvezda 7:9 (2:3, 2:2, 1:3, 2:1)

/Barać 4 - Subotić 6/

Radnički – Novi Beograd 13:9 (1:4, 8:2, 3:2, 1:1)

/Ćuk 3 - Rašović 7/


tagovi

Kup Srbije u vaterpoluVK Novi BeogradVK Radnički

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara