Miloš Ćuk (©Starsport)
Miloš Ćuk (©Starsport)

Regionalna titula dala Novom Beogradu vetar u leđa, Zvezda bez daha u Šapcu

Vreme čitanja: 2min | sre. 17.04.24. | 23:56

Srpski šampion nastavio da čisti sve pred sobom

Ni pre nego što je osvojio regionalnu titulu Novom Beogradu nije bilo ravnog u Srbiji, a čini se da tek po povratku na tron niko na domaćem frontu neće biti u stanju da ga ugrozi. Dobio je vetar u leđa, razgoropadio se i nastavio da čisti sve pred sobom.

Stanje je takvo da Novi Beograd, izgleda, nema konkurenta koji može da mu pomrsi račune u domaćem prvenstvu. Barem ne trenutno. Niko mu nije zagorčao život, betonirao je prvu poziciju, a da je bez premca potvrdio je u Kragujevcu – 14:9.

Izabrane vesti

Kada bi se vreme vratilo godinu i po ili dve unazad, novobeogradski klub je na tom gostovanju i te kako znao da se namuči i napati. I generalno sa Radničkim. U finalnoj seriji srpskog šampionata znali su da odluče i peterci, sada ekipa Uroša Stevanovića nije u stanju bila da pokvari velike planove pretendentu na evropski tron.

Bez većih poteškoća Novi Beograd je u srcu Šumadije overio prvo mesto pred plej-of, iako u sastavu nije bilo kapitena – Filipa Filipovića. Poštedeo ga je Živko Gocić napora, blago je izmiksovao ekipu i bilo je to dovoljno za udaranje nove recke. Jer, ponovo je, kao i u Splitu, bio raspoložen Alvaro Granados. Španski reprezentativac je sa tri gola bio najefikasniji akter susreta.

Veliki doprinos trijumfu Novog Beograda dali su bekovi, Radomir Drašović i Nikola Jakšić dva puta su se upisali među strelce, kao i riječki bombarder Marko Radulović, dok su kod Kragujevčana podjednako produktivni bili kapiten Filip Janković, Kristijan Šulc i Marko Janković.

Radničkom ni pobeda ne bi mnogo toga donela, jer već je osigurao treće mesto, kao i Crvena zvezda drugo. Poraz u Šapcu, gde je ostala bez daha posle dalmatinske turneje, neće je skupo koštati – 12:11. Ekipa Nemanje Ličanina će kao četvrta u doigravanje, a ko će biti peti – tek treba da pasne odluka. Vukovi su produbili krizu Partizana, naneli su posrnulom gigantu poraz i imaće akvu-takvu šansu da ga preteknu pre no što počne plej-of – 13:12.


tagovi

Superliga Srbije u vaterpoluVK Novi BeogradVK RadničkiVK ŠabacVK Crvena zvezdaVK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara