Veron Načinović (©AFP)
Veron Načinović (©AFP)

Rekonstrukcija Zebri: Kil potpisao hrvatskog pivotmena

Vreme čitanja: 1min | sre. 10.07.24. | 15:38

Veron Načinović od narednog leta na Baltiku

Kil je imao užasnu sezonu u Bundesligi, nije uspeo da se plasira u Ligu šampiona (moguć rival Vojvodini u grupnoj fazi Lige Evrope), pa su na Baltiku okrenuli novi list. Prava bomba je bila povratak nemačkog reprezentativca Andreasa Volfa iz poljskog Kjelcea, a Zebre su kaparisale pojačanje za sezonu 2025/2026. Na Baltik stiže reprezentativac Hrvatske Veron Načinović.

Kil je saopštio da je kružni napadač Monpeljea potpisao ugovor na tri godine, do 2028. Dvadesetčetvorogodišnji Načinović je počeo karijeru u Zametu iz Rijeke, a potom je otišao u slovenačko Celje 2020. U Monpelje je stigao 2021.

Izabrane vesti

Hrvatski pivotmen bi trebalo da zameni naredne godine vremešnog Patrika Vinčeka kome ističe ugovor. Kil ima još dvojicu pivotmena u rosteru ove sezone, Hendrika Pekelera i Norvežanina Patrika Everbija. Kil je ove sezone osim Volfa doveo i Danca Emila Madsena, Lukasa Zerbea i mladog Mađara Imrea Bencea. Narednog leta dolazi španski golman Gonzalo Perez de Vargas iz Barselone koji će činiti pakleni tandem golmana Kila.

Ovog leta redove Zebri mogao bi da napusti francuski čuvar mreže Samir Belasen za koga su zainteresovani Kjelce, Nant i Porto. On je postao višak dolaskom Volfa, jednog od najboljih golmana današnjice.


tagovi

Veron NačinovićRK KilEHF Liga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara