Boris Rojević (©Starsport)
Boris Rojević (©Starsport)

Rojević na ceni, odbio nekoliko ponuda: Sa Vošom puca na Ligu Evrope

Vreme čitanja: 2min | uto. 20.06.23. | 13:33

Trofejni stručnjak Novosađana ostaje na kormilu srpskog rukometnog šampiona

Iza Vojvodine je najuspešnija sezona u istoriju rukometnog kluba koja je završena duplom krunom u Srbiji i najvažnijem peharu na Slanoj bari, EHF kupu. Novosađani će sa starim snagama ući u nove izazove, bar kada je u pitanju stručni štab.

Dobra sezona, tri pehara, ukupno 14 za pet godina na Slanoj bari, izbacili su u orbitu Borisa Rojevića. Vrbašanin je imao nekoliko primamljivih ponuda iz inostranstva od renomiranih klubova, ali kako saznaje Mozzart Sport odlučio je da ih odbije, da ostane na Slanoj bari.

Izabrane vesti

U Novom Sadu s nestrpljenejm čekaju vesti iz Beča. Srpski šampion trebalo bi da bude bar u kvalifikacijama za Ligu Evrope, mada postoji šansa da Lale dobiju i specijalnu pozivnicu za grupnu fazu drugograngiranog takmičenje na tlu Starog kontinenta koji će od naredne sezone da broji 32 umesto dosadašnja 24 kluba.

Rojevićev pečat je i te kako vidljiv, ali misija u Novom Sadu nije završena, pa će i naredne sezone da vodi s klupe desetostrukog uzastopnog šampiona Srbije.

Zasad, pojačanja su golman Andrej Trnavac iz Partizana i desni bek Milan Golubović iz pančevačkog Dinama koja su kaparisana još tokom sezone. Ugvor na još godinu dana je produžio najbolji igrač tima, Belorus Boris Puhovski. Prema najavama iz Novog Sada, većina prošlogodišnjeg sastava ostaje na okupu, a očekuje se i još nekoliko pojačanja.

Tržište nije toliko bogato, sve je manje kvalitetnih rukometaša, a ambicije Vojvodine više nisu lokalne nego evropske. Liga Evrope zahteva jači tim nego onaj koji je briljirao u drugom delu sezone, odbranio titulu šampiona naše zemlje, posle godinu pauze vratio u Novi Sad Kup Srbije i osvojio EHF kup, prvi trofej za srpski klupski muški rukomet posle 22 godine.

Rukometaši Vojvodine krajem jula počinju pripreme za narednu sezonu, a od 14. do 18. avgusta igraće na najjačem turniru na svetu u Doboju, gde će biti još i evropski giganti Barselona i Monpelje, šampioni zemalja iz regiona - Zagreb, Celje, Eurofarm Pelister, kao i Al Ahli i domaća Sloga.



tagovi

Boris RojevićRK VojvodinaARKUS ligaRukometna Liga Evrope

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara