Rukometaši Magdeburga brane tron (©Reuters)
Rukometaši Magdeburga brane tron (©Reuters)

Rukometna elita na dlanu: Devetorica Srba, samo Ilić i Pešmalbek u borbi za krunu, Barsa i Kil oslabljeni, treća sreća za Kjelce

Vreme čitanja: 14min | sre. 13.09.23. | 08:13

Liga šampiona: Magdeburg brani titulu. Tri regionalna tima, Zagreb, Celje i Eurofarm Pelister, autsajderi i teško će do nokaut runde. Na papiru Vesprem sa srpskim stručnjakom najbolje odradio prelazni rok. Trojica naših bisera Stefan Dodić, Miloš Kos i Vukašin Antonijević u odabranom društvu. Bogdan Radivojević starosedelac

Kada kažemo klupski rukomet mislimo na Keln, Lankses arenu u junu, 20.000 gledalaca, najbolja promocija ovog sporta. Dva dana spektakla, mečeva za infarkt, sve ono najbolje što ovaj sport pruža. Dug put do 8. i 9. juna naredne godine, do četvrtog grada po veličini u Nemačkoj, u pokrajini Severna Rajna Vestfalija, čeka 16 najboljih klubova Evrope. Utakmicama u Bitolju i Kjelceu danas (18.45) startuje nova sezona Lige šampiona.

Isti format, skoro isti timovi, a isti su i favoriti. Zatvoren sistem sa samo 16 klubova pokazao se kao zastareo, ali moćnici iz Beča teraju neku svoju priču. Sistem dodele specijalnih pozivnica ove godine je bio nepravedan prema Dinamu iz Bukurešta, neobjašnjivo je da pobednik Lige Evrope nema mesta u kremu, Zagrebu je zbog starih zasluga poklonjena još jednom evroelita, dok je skandinavsko Potemkinovo selo, pompezno najavljivani Kolstad, dobio na „lepe oči“ šansu da prvi put igra najjače klupsko takmičenje Starog kontinenta.

Izabrane vesti

Nama će biti ove sezone interesantnija Liga Evrope koja kreće za nešto više od mesec dana, sa Vojvodinom kao predstavnikom, ali i Liga šampiona opet vrvi od Srba. Prethodnih godina imali smo uvek predstavnike na završnom turniru u Kelnu. Ove sezone to mogu da očekuju samo Momir Ilić i Dragan Pešmalbek sa Vespremom.

18.45: (1,90) Kjelce (8,00) Olborg (2,20)

Sistem takmičenje ostao je isti. Igraće se dve grupe od po osam timova, klasičan dvokružni sistem sa 14 kola. Najbolje dve ekipe iz obe grupe igraće direktno u četvtfinalu, dok će timovi od treće do šeste pozicije da odmere snage u dvomeču za plasman među osam najboljih evropskih klubova.

I ove sezone u eliti imaćemo dvojicu srpskih stručnjaka, Momira Ilića na klupi Vesprema, odnosno Alema Toskića za kormilom Celja. Treba napomenuti da je pomoćni trener Pik Segeda Vladan Jordović koji nekoliko godina radi u Akademiji u Segedinu, a nekada je bio prvi saradnik Veselina Vukovića u reprezentaciji Srbije. Na terenu igraće sedmorica naših internacionalaca. Dragan Pešmalbek imaće drugu sezonu u dresu najbogatijeg kluba na svetu, mađarskog Vesprema.

Čak trojicu Srba gledaćemo u zeleno-belom dresu Eurofarm Pelistera. Starosedeocu u Bitolju (od zimus) Darku Stevanoviću, ovog leta su se pridružili reprezentativci, Uroš Borzaš (Elverum) i Bogdan Radivojević (PIK Seged), koji je pojačao makedonskog šampiona pre desetak dana.

Stefan Dodić je dres Zagreba zamenio za plavo-žuti Celja, dok je Miloš Kos drugu godinu u hrvatskom prvaku, mada je veći deo premijerne sezone u redovima nekadašnjeg evropskog šampiona propustio zbog operacije leđa. Šansu za afirmaciju u Celju kod Alema Toskića imaće i juniorski reprezentativac Srbije Vukašin Antonijević koji je malo igrao u debitantskoj godini u najboljem slovenačkom timu.

MAGDEBURG I DALJE SILA, JAČI S POVRATKOM GISLIJA KRISTJANSONA

Nikola Portner (©Reuters)Nikola Portner (©Reuters)

Titulu brani Magdeburg. Nemački vicešampion je u Keln sredinom juna došao sa najmanjim šansama, ali se četa Beneta Vigerta okitila drugom krunom najboljeg tima Starog kontinenta. Prvu titulu evropskog prvaka doneo je ovom klubu početkom novog milenijuma legendarni srpski as Nenad Peruničić. Tim sa istoka Nemačke nije mnogo menjao šampionski tim.

Najveći problem je operacija ramena prve zvezde tima, maestralnog Islanđanina Gislija Kristjansona koji je platio cenu igranja u finalu Lige šampiona, kada je na opšte iznenađenje dao veliki doprinos tituli, a dan pre toga se u meču polufinala sa Barselonom povredio. Njega neće biti u timu do kraja godine. Zamena je stigla u vidu zemljaka Janusa Dadija Smarasona. Magdeburg je iskoristio finansijski kolaps Kolstada i doveo odličnog srednjeg beka. Dobra vest je da se od povrede oporavio još jedan fantastični Islanđanin, desni bek Omar Ingi Magnuson.

Iz Olborga je stigao levi/srednji bek Feliks Klar da popuni ionako jaku spoljnu liniju, dok je konkurencija prvom golmanu Nikoli Portneru Španac ruskih korena Sergej Ernandez koji je sa Benfikom osvojio Ligu Evrope prošle godine i uz naš tandem Lazara Kukića i Petra Đorđića bio najzaslužniji za najveći uspeh klupskog rukometa u Portugaliji.

Sistem koji je postavio mladi stručnjak Vigert daje rezultate. Posle titule u Nemačkoj, stigao je i najveći pehar u klupskom rukometu, a pre toga je dvaput osvojen Superglob, nezvanično Svetsko klupsko prvenstvo. I ove sezone Magdeburg vidimo u Kelnu, možda i kao prvog favorita, pogotovo od februara kada se u tim vrati Gisli Kristjanson.

KJELCE REŠILO FINANSIJSKE PROBLEME, TALANT NIJE MENJAO TIM, ALEKS DUJŠEBAJEV PRVA ZVEZDA, NA STARTU BEZ NEMCA VOLFA

Aleks Dujšebajev (©Reuters)Aleks Dujšebajev (©Reuters)

Kjelce je dve godine zaredom drugo u Evropi. Dobra vest za četu Talanta Dujšebajeva da katanac više ne preti klubu. Proteklih šest meseci bilo je turbulentno, ali problemi su se rešili. Holanđanin Bertas Servas je napustio poljskog giganta posle više od dve decenije, a sada je klub pod patronatom kompanije Industrija Kjelce, kako je zvaničan naziv dvostrukog uzastopnog evropskog vicešampiona. Tokom leta ekipa je ostala na okupu, ali problemi na početku sezone su povrede jednog od najboljih golmana današnjice Andreasa Volfa i francuskog desnog krila Benoe Konkua. Posebno je problem odsustvo oko mese dana nemačkog čuvara mreže, jer Kjelce nema dostojnu zamenu među stativama.

I dalje će glavni igrač da bude desni bek Aleks Dujšebajev, a tu je i sjajan tandem pivotmena, Arcem Karalek i Nikola Turna, odlična krila Akradijuš Morito i Dilan Nai, poljski bombarder Šimon Šićko, kao i uvek pozdani hrvatski veteran Igor Karačić. Poljski šampion je uigran, nekoliko godina igra u skoro istom sastavu, pa plasman u Keln ne bi trebalo da bude problem.

ILIĆEV VESPREM POBEDNIK PRELAZNOG ROKA - LUDOVIK FABREGAS IZ BARSE NAJVEĆE POJAČANJE

Pobednik letnjeg prelaznog roka je Vesprem. Pre godinu dana su kaparisana četiri velika pojačanja - Ludovik Fabregas, Ugo Deska, Lukas Sandel i Agustin Kasado, dok su novajlije i ruski bombarder Sergej Kosorotov i španski golman Ignasio Bioska koji je zamenio Vladimira Cuparu.

Imaće trener Momir Ilić na papiru najjači tim u Evropi. Puca od kvaliteta na svim pozicijama. Osvajanjem titule u Mađarskoj i skidanje s trona Pik Segeda proslavljeni as srpskog rukometa je produžio mandat na klupi Vesprema. Novi neodlazak u Keln bio bi veliki udarac za tim koji je jedan od retkih koji nema problem s finansijama. Zimus je za 900.000 evra kupljen od Kjelcea Francuz Nedim Remili.

Momir Ilić (©Reuters)Momir Ilić (©Reuters)

Najveće pojačanje trebalo bi da bude jedan od najboljih pivotmena današnjice Ludovik Fabregas. Francuz je sjajan i u napadu i u odbrani, ima tri titule šampiona Evrope (dve sa Barsom i jednu sa Monpeljeom). Veliki izbor bekova ima Ilić. Biće na slatkim mukama Aranđelovčanin. Pogotovo je gužva na desnoj strani terena gde su trojica vrhunskih bekova, oporavljeni Egipćanin Omar Jahija, Šveđanin, novajlija iz Olborga, Lukas Sandel i Francuz Nedim Remili koiji može da odigra dobro i na srednjem beku. Najtanji je mađarski šampion na golu, gde su pod znakom pitanja Španci Rodrigo Korales i Ignasio Bioska. Korales je godinama imao prednost u odnosu na Cuparu, ali u finalu plej-ofa mađarskog šampionata protiv Segeda, Srbin je istisnuo drugog golmana Furije i bio jedna od junaka povratka titule u gradić u blizini jezera Balaton. Spekuliše se da naredne sezone u Vesprem stiže Nemac Volf.

Ostaje i pitanje kako će Vesprem bez Danca Rasmusa Laugea, koji je odlučio da se vrati u otadžbinu, pa ćemo ga na jesen gledati u Novom Sadu u dresu Silkeborga protiv srpskog prvaka Vojvodine.

KATALONCIMA ŠKRIPI NA SREDNJEM BEKU, VARGASU ODUZETA TRAKA I DATA MEMU, KIL BEZ DVOJICE ASOVA, I DALJE BOLNICA NA BALTIKU

Dva najveća rukometna kluba na svetu, Barselona i Kil, ulaze u sezonu oslabljena. Katalonci su morali da stežu kaiš, skrešu budžet za 10 odsto, pa je nateran na odlazak Hrvat Luka Cindrić. Mladi Slovenac Domen Makuc je bio projektovan kao prva opcija na srednjem beku, ali je on nažalost doživeo tešku povredu kolena prošlog meseca u Doboju na TV turniru šampiona i neće ga biti na terenu ove sezone. Pol Valera je jedini organizator igre, ali će na tom kritičnom mestu minuta da dobiju levoruki, novi kapiten Dika Mem, zatim Melvin Ričardson i Blaž Janc.

Problem je i skidanje trake Gonzalu Peresu de Vargasu koji je odlučio da pređe u Kil. On je dogovorio da se od 2025. godine uputi ka Baltiku, ali spekuliše se da bi mogao i narednog juna da bude novi rukometaš Zebri. Hendikep je i odlazak Ludovika Fabregasa, a pitanje je da li Portugalac Luis Frade može da bude dostojna zamena na crti, posebno u napadu. Sve u svemu, Katalonci su posle dve vezana krune bili tek treći u Kelnu sredinom juna, ostali su bez trona, a ove sezone moraće da se pomuče ako žele u Keln.

18.45: (8,00) Zagreb (14,0) Kil (1,10)

Kil je ostao bez dvojice superstarova, Sandera Sagosena (Kolstad) i Niklasa Landina Jakobsena (Olborg). Dva poraza na startu Bundeslige, od Flensburga i Melsungena pokazali su sve slabosti čete Filipa Jihe. Domagoj Duvnjak je u poznim igračkim godinama, poslednjih sezona je specijalista za odbranu, dok su veliki problemi povrede. Štefan Vajnhold i Hendrik Pekeler su van stroja na startu sezone, kao i francuski veteran na golu Vensan Žerar i Španac Eduardo Gurbindo. Pre nekoliko dana u redove Zebri je stigao robusni čuvar mreže iz Dankerka Samir Belahsen. Moraće da povuku Mikola Bilik, Erik Johansen i Harald Rejnkind, dok se čuda očekuju od fantastičnog mladog Faranina Elijasa Elefsena Skipagetua koji je blistao na juniorskom Svetskom prvenstvu u Berlinu ovog leta, kada je svoju selekciju doveo do četvrtfinala gde je zaustavljena od Srbije.

MIKEL HANSEN SE VRATIO RUKOMETU, "LAST DANCE" VELIKOG, NAJVEĆEG NIKOLE KARABATIĆA

Mikel Hansen (©Reuters)Mikel Hansen (©Reuters)

Krug potencijalnih kandidata za put u Keln 8. i 9. juna se završava verovatno sa Pari Sen Žermenom i Olborgom, mada ne treba potceniti ni uvek opasni Monpelje, dok je nepoznanica koliko može norveški Kolstad koji je vratio iz Bundeslige trio reprezentativnih bekova Vikinga, Sandera Sagosena, Magnusa Abelvika Reda i Gerana Johanesona. Bura je zasad stala, igrali su pristali na drastično smanjene plata, EHF je timu iz Trondhajma progledao kroz prste. Videćemo da li će na terenu da opravdaju poziv da igraju premijernu evroelitu.

U Pari Sen Žermenu nećemo gledati više Petra Nenadića (zanimljivo, srpski as i dalje nema klub) koji je bio samo tri i po meseca u Gradu svetlosti posle neslavnog razlaza sa Vespremom. Biće ovo poslednja sezona u karijeri, velikog, najvećeg rukometnog G.O.A.T. Nikole Karabatića. Bitan odlazak je Letonca Dainisa Krištopansa, u Melsungen kod trenera Paronda koji ga je vodio u šampionskoj sezoni Vardara 2019. Njega je zamenio nedokazani Norvežanin Kent Robin Tenesen iz Segeda. Danac Jakob Holm je pojačao bekovsku liniju iz Fukse Berlina. Sve će i dalje da se vrti oko omalenog Holanđanina Luka Stejnsa, poljskog pivotmena Kamila Sipžaka i nepredvidivog Francuza Eloima Prandija. Na golu je iskusni skandinavski tandem, Palička - Grin.

18.45: (2,95) Seged (8,50) PSŽ (1,55)

Španac Raul Gonzales je i dalje na kormilu, donosi samo domaće trofeje. Sveci ni ove sezone nisu u prvih četiri, pet favorita, ali mogu do Kelna.

Kod Olborga je veliki znak pitanja da li će u nekadašnju formu da se vrati danski as Mikel Hansen koji je propustio poslednjih šest meseci zbod depresije. U poznim je igračkim godinama, jedan od najboljih napadača u ovom veku nema osvojenu Ligu šampiona, pa je to motiv dolaska u Olborg proteklog leta. Pridružio mu se i sjajni golman Niklas Landin Jakobsen iz Kila i njih dvojica morali bi da poguraju danskog vicešampiona do borbe za završni turnir. Pojačanje bi trebalo da bude i prošle sezone otkrovenje Lige šampiona, Slovenac Aleks Vlah koji je blistao u Celju.

KANAJEOVA POSLEDNJA SEZONA NA KLUPI MONPELJEA

Patris Kanaje (©Reuters)Patris Kanaje (©Reuters)

Monpelje će poslednju sezonu na klupi da vodi legendarni Patris Kanaje koji će narednog leta da zaokruži 30 godina za kormilom dvostrukog šampiona Evrope. Francuski vicešampion ima skroman tim, teško će do Kelna. Odličan tandem golmana Galskih petlova, Šarl Bolzinger i Remi Desbon, francuski reprezentativci Valentan Port, Janis Len i Karl Konan, pojačanja Egipćannin Ahmed Hešam i Brazilac Ugo Brajan Montes dos Santos, biće mina za sve.

PIK Seged i Visla Plock trebalo bi da se nađu u nokaut fazi, u Top 12. Ekipa iz Segedina i ove godine nije se istakla u prelaznom roku. I dalje će sve konce da vuče slovenački srednji bek Dean Bombač, uz pomoć domaćih snaga, pivotmena Bencea Banhidija i levog beka Rikarda Boda, kao i prošle sezone raspucanog Hrvata, desnog krila Marija Šoštarića. Konkurencija veteranu Rolandu Mikleru na golu je Norvežanin iz Elveruma, Emil Keri Imsgard.

Visla iz Plocka je prošle sezone izbacila Nant, namučila i Magdeburg u četvrtfinalu i umalo stigla do Kelna. Sada će poljskom šampionu da bude teži put. Odlazak Rusa Sergeja Kosorotova biće veliki hendikep za tim španskog stručnjaka Ćavija Sabatea. Pojačanje su iskusni Slovenac na srednjem beku Miha Zarabec iz Kila i hrvatski golman Mirko Alilović iz Pik Segeda.

GOG Gudme je desetkovan odlascima najboljih igrača, nadolazeće svetske zvezde Simona Pitlika i pivotmena Lukasa Jorgensena, kao i talentovanog trenera Nikolaja Krikaua. Sva trojica su otišla u komšiluk, u Flensburg (gradić na granici Nemačke i Danske). Prvak zemlje svetskog šampiona nikada ne sme da se potceni, biće tvrd orah za velikane. Od najboljeg portugalskog kluba Porta ne očekuju se čuda, odnosno plasman u narednu rundu. Domaći stručnjak Karlos Rezende zamenio je Šveđanina Magnusa Andersona koji sledeće godine preuzuma francuski Eks.

KLUBOVI IZ REGIONA TOPOVSKO MESO, TEŠKO DO NOKAUT RUNDE

Bogdan Radivojević (©Reuters)Bogdan Radivojević (©Reuters)

I za kraj, s pravom, ostavili smo tri regionalna šampiona, prvake Makedonije, Hrvatske i Slovenije, Eurofarm Pelistera, Zagreba i Celja, koji su na papiru autsajderi i daju im se male šanse da mogu da izbore narednu rundu.

Posle skoro dve decenije u evroelitu se vratio Pelister, sada sa imenom Eurofarm. U Bitolju će biti praznici rukometa. Odlična vest je da je dvorana Boro Čurlevski spremna za Ligu šampiona, dobila je zeleno svetlo od strane EHF-a. Čkembari će biti osmi igrač makedonskog šampiona, ali tim Aleksandara Jovića na papiru je najslabiji. Svaki bod bio bi uspeh. Najveća pojačanja su Bogdan Radivojević i Nejt Cehte, dok se očekuje mnogo i od Uroša Borzaša i Slovenca Domena Tajnika. Alžirac Kalifa Gedbane je pojačao konkurenciju Slovencu Lesjaku. Čini se da je Liga šampiona u ovom trenutku preveliki zalogaj za Bitoljčane. Pripremne utakmice su zeleno-beli očajno odigrali. U Doboju su poraženi od Al Ahlija, Monpeljea i Zagreba, Vojvodina ih je dobila u turskoj Sakariji na SEHA Kupu prijateljstva, dok je prošle nedelje Vardar pobedio Pelister u Strugi u Superkupu Makedonije.

18.45: (4,40) Eurofarm Pelister (9,00) Kolstad (1,30)

Celje Alema Toskića je oslabljen ove sezone. Odlazak Aleksa Vlaha u Olborg je najveći hendikep Celja. Stigao je mladi Srbin Stefan Dodić, ali Vranjanca muči kolena na startu sezone. Od srpskog reprezentativca mnogo se očekuju u Zlatorogu, da bude vođa najmlađeg tima u Ligi šampiona. Srpski stručnjak imaće mnogo posle ove sezone. Prošle je u Celju pao Kil, Barselona i Kjelce su se provukli, pobeđen je Nant u gostima... Plasman u narednu rundu bio bi podvig za ipak slabije Celjane nego prošle sezone. Veću minutažu mogao bi da dobije juniorski reprezentativac Srbije Vukašin Antonijević.

Zagreb nije mnogo menjao tim. Ostao je na kormilu Slavko Goluža, veterani na krilnim pozicijama, Timur Diburov i Ivan Čupić, kao i kapiten Jakov Gojun. U redovima hrvatskog šampiona velike nade polažu u mladog srpskog reprezentativca Miloša Kosa koji je malo igrao prošle sezone zbog teške povrede leđa. Sada je levi bek iz Kozarske Dubice spreman da predvodi na terenu hrvatskog prvaka. Dugo nema Zagreba u nokaut fazi, prošle sezone je gol falio, a ove će biti teže do makar šestog mesta i plasmana u sledeću rundu.

I ove sezone EHF Ligu šampiona pratite na kanalima Arene Sport.

KOMPLETAN PRELAZNI ROK

MAGDEBURG

DOŠLI: Feliks Klar (Olborg), Albin Lagergren (Rajn Nekar Leven), Sergej Ernandez (Benfika), Janus Dadi Smarason (Kolstad)

OTIŠLI: Kaj Smits (Flensburg), Majk Jensen (Benfika), Marko Bezjak (Nekse), Vladan Lipovina (Al Kadasija Kuvajt)

KIL

DOŠLI: Vensan Žerar (San Rafael), Samir Belahsen (Dankerk), Elijas Elefsen Skipagetu (Savehof), Eduardo Gurbindo (Dinamo Bukurešt)

OTIŠLI: Sander Sagosen (Kolstad), Niklas Landin Jakobsen (Olborg), Miha Zarabec (Visla Plock)

KJELCE

DOŠLI: Sandro Meštrić (Riko Ribnica), Hasan Kada (Zamalek)

OTIŠLI: Sančez Migaljon (Benfika), Mateuš Kornecki (Ajzenah)

BARSELONA

DOŠLI: Havijer Rodrigez Moreno (La Rioha), Pol Valera (Granoljers)

OTIŠLI: Luka Cindrić (Dinamo Bukurešt), Ludovik Fabregas (Vesprem)

PARI SEN ŽERMEN

DOŠLI: Jakob Holm (Fukse Berlin), Kent Robin Tenesen (PIK Seged), Ruben Marčan (Nant)

OTIŠLI: Petar Nenadić (bez kluba), Dainis Krištopans (Melsungen).

MONPELJE

DOŠLI: Sebastijan Karlson (Savehof), Ugo Montas da Silva (Peneiros), Ahmed Hešam (Nim).

OTIŠLI: Ugo Deska (Vesprem), Kevin Bonafo (Kriens Lucern), Andreas Holt Jensen (bez kluba), Žulijen Bos (Nant), Đorđi Čorvrebadze (Gumersbah)

VESPREM

DOŠLI: Ignasio Bioska (Visla Plock), Ugo Deska (Monpelje), Ludovik Fabregas (Barselona), Sergej Kosorotov (Visla Plock), Agustin Kasado (Melsungen), Lukas Sandel (Olborg).

OTIŠLI: Rasmus Lauge (Silkeborg), Vladimir Cupara (Dinamo Bukurešt), Manuel Štrlek (Nekse), Zoran Ilić (Hamburg), Adrijan Sipoš (Melsungen)

PIK SEGED

DOŠLI: Kristijan Karpati (trener), Emil Keri Imsgard (Elverum), Marin Jelinić (Nekse), Gleb Kalaraš (Melsungen), Karlos Molina (Motor Zaporožje)

OTIŠLI: Huan Karlos Pastor (trener), Luka Krivokapić (Puerto Sagunto), Bogdan Radivojević (Eurofarm Pelister), Mirko Alilović (Visla Plock), Kent Robin Tenesen (Pari Sen Žermen), Mikloš Rosta (Dinamo Bukurešt), Kristofer Blonc (GOG Gudme)

OLBORG

Niklas Landin Jakobsen (©Reuters)Niklas Landin Jakobsen (©Reuters)

DOŠLI: Niklas Landin Jakobsen (Kil), Fabijan Norsten (Gumersbah), Lukas Nilson (Rajn Nekar Leven), Aleks Vlah (Celje), Džek Turin (Porto), Patrik Vismah (Lajpcig), Simon Hald (Flensburg)

OTIŠLI: Aron Palmarson (Hafnerfjerdur), Simon Gade (Hanover), Feliks Klar (Magdeburg), Lukas Sandel (Vesprem), Kristijan Temansen (Skive), Andreas Flodman (Gepingen), Benjamin Jakobsen (Sporting Lisabon)

GOG GUDME

DOŠLI: Aleksander Blonc (Pik Seged), Aron Mensing (Flensburg), Linus Person (Nant), Anton Lindskog (Flensburg)

OTIŠLI: Nikolaj Krikau (trener, Flensburg), Jeri Tolbring (Fukse Berlin), Simon Pitlik (Flensburg), Lukas Jorgensen (Flensburg), Nejt Cehte (Eurofarm Pelister), Emil Anderson (Ringsted), Kristofer Drejer (Ringsted)

KOLSTAD

DOŠLI: Sander Sagosen (Kil), Magnus Abelvik Red (Flensburg), Geran Johaneson (Flensburg), Martin Hernes Hovde (Haslum), Erlend Jonsen (Sandefjord).

OTIŠLI: Janus Dadi Smarason (Magdeburg), Eskil Rejtan (Bergen), Nikolas Daling (Bergen), Ruben Meder (Čarlotenlund), Rasmus Melagart (penzija).

VISLA PLOCK

DOŠLI: Mirko Alilović (PIK Seged), Miha Zarabec (Kil).

OTIŠLI: Ignasio Bioska (Vesprem), Sergej Kosorotov (Vesprem)

ZAGREB

DOŠLI: Patrik Valčak (Vardar), Matic Suholežnik (Celje), Joel Kuni Morales (Vardar)

OTIŠLI: Stefan Dodić (Celje), Željko Musa (Kriens Lucern), Čaba Lajmeter (Balingen)

CELJE

DOŠLI: Stefan Dodić (Zagreb), Luka Perić (Borac Banjaluka), Uroš Milićević (Riko Ribnica), Grega Krečič (Čurgo).

OTIŠLI: Aleks Vlah (Olborg), Matic Suholežnik (Zagreb), Tilen Strmljen (Hanover), Gal Marguč (Nekse), Arsenije Dragašević (Fadi Vintertur).

EUROFARM PELISTER

DOŠLI: Bogdan Radivojević (PIK Seged), Uroš Borzaš (Elverum), Nejt Cehte (GOG Gudme), Domen Tajnik (Gorenje), Kalifa Gedbane (Dinamo Bukurešt), Andreas Nilsen (Mors).

OTIŠLI: Mirko Radović (Lovćen), Vilson Davjes, Sebastijan Heneberg (Frederisija), Bojan Madžovski (Lovćen), Martin Velkovski (Alkaloid), Mohamed Susi.

PORTO

DOŠLI: Karlos Rezende (trener), David Fernandez (Ademar Leon), Antonio Martinez (Ademar Leon).

OTIŠLI: Magnus Anderson (trener), Sebastijan Frandsen (Frederisija), Džek Turin (Olborg).

LIGA ŠAMPIONA – 1. KOLO

GRUPA A

Sreda

18.45: (4,40) Eurofarm Pelister (9,00) Kolstad (1,30)

18.45: (1,90) Kjelce (8,00) Olborg (2,20)

Četvrtak

18.45: (8,00) Zagreb (14,0) Kil (1,10)

18.45: (2,95) Seged (8,50) PSŽ (1,55)

GRUPA B

Sreda

20.45: (1,05) GOG Gudme (18,0) Celje (13,0)

20.45: (3,40) Monpelje (8,50) Barselona (1,45)

Četvrtak

20.45: (1,85) Magdeburg (8,00) Vesprem (2,35)

20.45: (1,85) Porto (8,00) Visla Plock (2,35)

***kvote su podložne promenama

TABELE IZ PROŠLE SEZONE



tagovi

EHF Liga šampionaRK MagdeburgMomir IlićVespremNikola KarabatićMikel HansenRK KilRK BarselonaStefan DodićRK PelisterRK MonpeljeBogdan RadivojevićDragan Pešmalbek

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara