Rukometaši Radničkog (©Arkus liga)
Rukometaši Radničkog (©Arkus liga)

Rutina za Pančevce, Kragujevčani na krilima navijača jure -2 iz Praga

Vreme čitanja: 2min | sub. 17.09.22. | 12:29

Evrokup: Dinamo jednom nogom u drugom kolu međunarodnog takmičenja posle pobede u Litvaniji protiv Dragunas Klaipede sa 30:24. Radnički ima teži posao protiv Dukle posle poraza u Češkoj (29:31)

Pre sedam dana srpski rukometni klubovi počeli su evropsku epizodu. Vojvodina i Partizan se uključuju u Evrokup narednog meseca, dok su u prvom kolu na teren izašli Pančevci i Kragujevčani. Dinamo je na pragu duela sa italijanskim Koversanom, pošto je u Litvaniji slavio protiv Dragunas Klaipede sa 30:24.

Četa Nenada Kraljevskog danas (18.00) u dvorani Strelište, uz besplatan ulaz, igra revanš koji bi trebalo da bude formalnost. Dinamo je jedan od kandidata za titulu u Superligi Srbije, pa će žuto-crnima ovo da bude dobra provera pred derbi u Šumicama protiv Crvene zbezda za tri dana.

Izabrane vesti

Teži posao čeka Radnički koji u revanšu danas (19.00) u Kragujevcu juri dva gola minusa iz Praga protiv Dukle (29:31). Tim Žikice Milosavljevića je popustio u u finišu prvog meča, ali ima lepe šanse da se plasira u narednu rundu.

Može se reći da imamo dobar rezultat iz prvog susreta. Dukla je izuzetno ozbiljna ekipa s bogatom tradicijom i to njihovi igrači nose na pravi način. Prošle sezone je bila vicešampion Češke, izgubila je u četvrtom susretu plej-ofa i pokazala sav kvalitet koji poseduju. U Pragu smo odigrali dobru utakmicu, momci su bili koncentrisani u većem delu susreta i kao debitanti moramo biti zadovoljni. Poraz od dva razlike nije veliki i analizom smo zaključili da su Česi ekipa koja zna da igra pod pritiskom, tako da moramo biti oprezni. Maksimalno smo spremni, analizirali smo prvi duel, promenićemo neke taktičke stvari i uz dobru atmosferu i ispunjenje svih postavljenih zadataka, možemo da izborimo pobedu i prolaz u dalji tok takmičernja”, rekao je Milosavljević.

20.00: (3,40) Dankerk (8,50) Nim (1,45)

Kapiten Miloš Prodanović se osvrnuo na atmosferu u timu i rešenost igrača da daju svoj maksimum.

"U odnosu na prvu utakmicu, sada znamo prednosti i nedostatke našeg protivnika, iako su nam video analize dosta rekle, drugačiji je osećaj kada odigrate meč na terenu. Ono što je manjkalo u prvom meču je veliki broj takozvanih neigračkih grešaka koje ne smeju da se ponove, jer nam je potreban trijumf sa prednošću većom od dva gola razlike. Ono što mogu da prenesem iz svlačionice je da momci imaju ogroman motiv i veliku želju da istrče na teren, pokažu koliko vrede i izbore učešće u naredno kolo”, smatra kapiten Miloš Prodanović.

Ako prođe Čehe, u narednoj rundi Radnički ide na luksemburški Eš.

---------------

Možeš li ti da budeš današnji pobednik i osvojiš put u Katar na Svetsko prvenstvo?

----------------


tagovi

EHF kupRK Radnički KragujevacRK Dinamo Pančevo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara