Aleksa Ukropina i Strahinja Rašović (©MN Press)
Aleksa Ukropina i Strahinja Rašović (©MN Press)

Šampion nokautiran! Radnički se digao iz pepela i srušio Novi Beograd, simultanka Ukropine

Vreme čitanja: 3min | sre. 19.10.22. | 21:34

Crnogorac i Miloš Ćuk doneli pobedu Kragujevčanima, briljirao Josip Vrlić - 15:14

Pao je šampion, pao je prvi favorit za osvajanje Superlige Srbije! Uroš Stevanović, novi selektor vaterpolo reprezentacije Srbije, nadmudrio je Živka Gocića. Kragujevački Radnički konačno je trijumfovao na bazenu „11. april“, a najzaslužniji za skidanje skalpa Novom Beogradu je Aleksa Ukropina. Crnogorski šuter je vratio kragujevački klub u život, izbušio je Radoslava Filipovića i rešio derbi sa šest postignutih golova – 15:14.

Nekada je kapital od tri gola – ili slična razlika – bio skoro a nenadoknadiv, teško su najmoćniji timovi ispuštali toliku prednost. Danas ona nije nikakav garant, stiže se za tili-čas. Ubrzao se vaterpolo, sveden je na realizaciju igrača više i branjenje takvih situacija. Njima je obilovao duel dva najkvalitetnija kluba u Srbiji, a Radnički je u većem delu utakmice bio nepogrešiv posle isključenja vaterpolista Novog Beograda.

Izabrane vesti

Redom su ispadali iz bazena Živka Gocića, ostao je novobeogradski klub sredinom trećeg kvartala bez Duška Pijetlovića. Povlačio je Miloša Ćuka, zaradio treću ličnu grešku, a ubrzo je Angelos Vlaopulos zaradio direktan crveni karton zbog povlačenja Josipa Vrlića za vrat. Prokockao je srpski i regionalni šampion veliku prednost, unervozio se i počeo da srlja... Pokazao je da je ranjiv i da mu na startu sezone škripi u odbrani.

Za dvojicu igrača Novi Beograd nije imao rešenje – crnogorskog šutera Aleksu Ukropinu i hrvatskog centra Josia Vrlića. Na liniji dva metra unosio je Riječanin čuvare, punioje čuvare ličnim greškama i otvarao prostor saigračima. Od viška je najviše profitirao Aleksa Ukropina. Pokrenuo je Kragujevčane, rešetao je sa nezgodne strane. Skrivene šuteve s vode Radoslav Filipović nije mogao da pročita, istopio je razliku i učinio Radnički konkurentnim u derbiju.

Otkako je Aleksa Ukropina stigao u Suerligu Srbije bolju utakmicu nije odigrao, bio je nezaustavljiv tokom čitave utakmice. Fintama je varao direktne rivale u bazenu, obeležio je meč na „11. aprilu“ sa šest golova. Definitivno Novi Beograd na šutersku „eksploziju“ Crnogorca nije bio spreman. Nikolu Lukića jeste zaustavio nakon što je ispalio dve strele iz igrača više, Marka Radulovića je u potpunosti neutralisao, ali crnogorski šuter bio je nerešiva enigma.

Alvaro Granados (©MN Press)Alvaro Granados (©MN Press)

Četi Uroša Stevanovića legla je igra sa više kontakata, u nekoliko navrata je imala i dva igrača više – svaki put je rešila te situacije u svoju korist – izašla je na kraj sa bombarderima Novog Beograda i usporila Alvara Granadosa, koji je na premijeri ispalio šest projektila. Dušan Mandić je realizovao oba peterca koja su izborili grčki rerezentativci Dimitrios Skumpakis i Angelos Vlahopulos, no iz igre nije naudio vicešampionu.

Kako je vreme odmicalo, Novi Beograd je sve teže pronalazio jednostavna rešenja, nije bilo prebacivanja s krila i mata kod strative. A, upravo je iz takvih akcija u do finiša preko centralnih bekova Dimitriosa Skumpakisa, Đorđa Vučinića i oporavljenog Nikole Jakšića parao mrežu gola koji je branio Lazar Dobožanov. Ubacio ga je Radnički u mašinu, a Miloš Ćuk i Aleksa Ukropina su fenomenalnim šutevima s distance kreirali prvi poraz aktuelnog šampiona.

NOVI BEOGRAD – RADNIČKI 14:15

(5:3, 5:5, 2:4,2:3)

Bazen: 11. april

Sudije: Stanojević i Putniković

Isključenja: Novi Beograd 20, Radnički 17

Peterci: Novi Beograd 2 (2)

NOVI BEOGRAD: Filipović, S. Rašović 2, Mandić 2, Granados 2, Vučinić 1, Pijetlović, Drašović, Jakšić 3, Perković 1, Vlahopulos 1, Skumpakis 1, V. Rašović 1, Fernandes, Martinović. Trener: Gocić.

RADNIČKI: Dobožanov, Branković, Stanojević 1, Janković 2, Ćuk 1, Vico, Ukropina 6, Panić, Pljevančić, Radulović, Lukić 2, Vrlić 2, Todorovski, Gavrilović. Trener: Stevanović.

VATERPOLO SUPERLIGA SRBIJE - 2. KOLO

Sreda

Vojvodina - Crvena zvezda 6:20

Partizan - Nais 15:7

Šabac - Valis 12:8

Novi Beograd - Radnički 14:15

Proleter - Novi Beograd Vukovi 11:14


tagovi

Superliga Srbije u vaterpoluVK RadničkiVK Novi BeogradUroš StevanovićŽivko GocićAleksa UkropinaNikola LukićMarko RadulovićJosip VrlićLazar DobožanovDušan MandićStrahinja RašovićNikola JakšićDuško PijetlovićAngelos VlahopulosDimitrios SkumpakisMiloš Ćuk

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara