Detalj sa utakmice Crvena zvezda - Novara (©CEV)
Detalj sa utakmice Crvena zvezda - Novara (©CEV)

Šampion Srbije gostuje u Italiji: Novara juri kartu za drugu fazu, Zvezda želi još neki bod

Vreme čitanja: 3min | uto. 17.01.23. | 10:38

Utakmica četvrtog kola Lige šampiona na programu večeras od 20 časova

U drugom krugu grupne faze Lige šampiona odbojkašice Crvene zvezde ne čeka ništa lakši posao... Gostovanje u Novari, dolazak Vakifa u Beograd, pa odlazak u nemački Potsdam. Trenutno crveno-bele imaju jedan osvojen bod na začelju grupe C, a u nastavku će pokušati da osvoje bar još neki i na taj način se umešaju u borbu za treću poziciju, pošto se čini da su prve dve nedodirljive.

Osetile su šampionke Srbije snagu Novare u decembru na Banjici, a večeras će imati priliku da pokažu koje pouke su izvukle iz tog prvog obračuna. Utakmica četvrtog kola Lige šampiona igra se od 20 časova uz direktan prenos na Areni Sport 1.

Izabrane vesti

Italijanski predstavnik koji može da se pohvali da u klupskim vitrinama ima i pehar namenjen osvajaču Lige šampiona (2018-2019), večeras će istrčati na teren sa velikom ulogom favorita. Novara je do sada pobedila Potsdam posle četiri seta, Zvezdu maksimalnim rezultatom, pa onda izgubila ubedljivo od Vakifbanka. U ovoj rundi će imati šansu da osigura drugo mesto koje vodi u nokaut fazu - za to je potrebna pobeda protiv crveno-belih, uz poraz Potsdama od Vakifa.

Crveno-bele su prošle nedelje na Banjici ispustile veliku priliku da prekinu negativni niz... Bez pobede u grupnoj fazi Lige šampiona su od decembra 2004. godine. Osvojile su dva seta i bod protiv nemačkog tima, pa je ostala nada da mogu do trećeg mesta ukoliko im se budu revanširale na pravi način u Potsdamu.

Podsetimo, prema pravila CEV sve ekipe koje posle šestog kola budu na prvim pozicijama idu direktno u četvrtfinale Lige šampiona. Preostala tri mesta biće popunjena posle plej-of mečeva u kojima će učešće izboriti drugoplasirani timovi i jedan najbolji koji bude na trećoj poziciji. Ostala četiri trećeplasirana nastaviće evropsku priču u četvrtfinalu CEV kupa.

Svakako da ni večeras neće devojke u Zvezdinom dresu da izađu sa belom zastavom, ali teško da će im Lavarinijev tim dozvoliti da se previše razigraju. Moraće veliku pažnju da posvete zaustavljanju Ebrar Karakurt - igračice koja je posebno u prvom setu obračuna na Banjici demonstrirala kakav kvalitet poseduje. Osvojila je 10 poena, uz savršen prolaz u napadu 8-8 i dva direktna poena iz bloka. Ako na sličnom nivou bude danas, šanse za brejk u gostima biće minimalne.

Naravno, Novaru ne čini samo Karakurt, mnogo je igračica koje igraju na vrhunskom nivou - Danezi, Boseti, Kirikela... Bez obzira na rasplet meča, crveno-belim damama će mnogo značiti sudar sa ovakvim imenima.

CEV LIGA ŠAMPIONA ZA ODBOJKAŠICE - ČETVRTO KOLO

Grupa A

Utorak

18.00: (1,05) Rešov - Vašaš (7,70)

Sreda

20.30: (1,01) Koneljano - Miluz (10,9)

Grupa B

Sreda

20.00: (1,02) Vero Volej Milano - Alba Blaž (9,90)

20.00: (1,12) Volero Le Kane - Prometej (5,30)

Grupa C

Utorak

20.00: (1,02) Novara - Crvena zvezda (9,90)

Četvrtak

17.00: Vakifbank - Potsdam

Grupa D

Sreda

15.30: (1,17) Fenerbahče - Štutgart (4,40)

Četvrtak

20.30: Lođ - Tenerife

Grupa E

Sreda

18.00: (1,07) Hemik Police - Targovište (6,80)

18.00: (1,01) Ezačibaši - Marica Plovdiv (10,9)

***kvote su podložne promenama



tagovi

CEV Liga šampionaŽOK Crvena zvezdaŽOK Novara

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara