Danijele Santareli (©CEV)
Danijele Santareli (©CEV)

Santareli o Egonu: To je kao da Argentina igra bez Mesija ili Francuska bez Embapea

Vreme čitanja: 2min | sre. 06.09.23. | 17:12

Selektor Turske ponovo pričao o odlukama u selekciji Italije

Presedela je skoro celo Evropsko prvenstvo, a na olimpijskim kvalifikacijama neće je biti. Priča Paole Egonu izazvala je mnogo reakcija u javnosti, jer se od takvog igrača očekuje da bude u prvoj postavi i da vodi glavnu reč na terenu.

O njenom neigranju pričao je više puta i selektor odbojkašica Turske Danijele Santareli.

Izabrane vesti

"Žao mi je što se o mojim rečima na temu Egonu govorilo više od onoga što smo uradili sa Turskom. Ali, ja kao Italijan razumem. Paola Egonu je veoma važna javna ličnost. Mene su pitali šta mislim o njoj, rekao sam da je jedan od najboljih igrača na svetu i da mi je žao što je ne vidim na terenu. Ako ona ne igra, to jest - Davide je pustio da ne igra, verovatno ima razloga", rekao je Santareli za Radio TV Serije A.

Italija je ostala bez medalje na Evropskom prvenstvu, a sad je čeka veoma težak izazov na kvalifikacionom turniru.

"To što je nema u kvalifikacijama za Olimpijske igre velika je prednost za protivnike. Paola zaslužuje da igra za reprezentaciju, a Italijani zaslužuju da je gledaju kako igra. Nadam se da će ova priča da se završi na najbolji način. Takođe, imam odličan odnos sa Davideom i srce me boli zbog toga kroz šta prolaz, jer je veoma teško. Ne znam dinamiku svlačionice, ne znam zašto je napravljen ovaj izbor, ali mi je svakako žao. To je kao da Argentina igra bez Mesija, ili Francuska bez Embapea".

Od ovog leta u nacionalnom timu nema ni Monike De Đenaro, supruge Danijelea Santarelija.

"U tom slučaju znam kako su se stvari odvijale, ali više volim da ne pričam o tome... Ako baš hoćeš - mogu da kažem, ne kao muž, već kao trener - mislim da je Monika prototip savršenog profesionalca i da je mnogo dala reprezentaciji Italije. Njene vrednosti svi vide, s toga je šteta što se njena priča sa reprezentacijom završila ovako, jer bi igračica poput nje zaslužila drugačiji kraj", podvukao je Santareli.


tagovi

danijele santareliPaola EgonuŽenska odbojkaška reprezentacija ItalijeEvropsko prvenstvo za odbojkašice 2023.

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara