Danijele Santareli (CEV)
Danijele Santareli (CEV)

Santareli o najboljim napadačima sveta: Tijana harizmatični lider, Paola neverovatan talenat

Vreme čitanja: 2min | uto. 03.10.23. | 14:27

Italijan je imao priliku da radi sa Boškovićevom, Egonu, Izabel Hak i Melisom Vargas

Poslednjih godina Danijele Santareli uživa u vrhunskim rezultatima, a pored toga što ekipe koje vodi osvajaju pehare, on može da se pohvali i da je imao priliku da radi sa četiri najbolja napadača sveta. Reč je o Tijani Bošković, Paoli Egonu, Izabel Hak i Melisi Vargas.

Na konferenciji za medije pred start nove sezone u Italiji, gde će braniti titulu sa Koneljanom, trofejni stručnjak je izneo utiske o svakoj od njih...

Izabrane vesti

"Teško je pronaći jedan pridev koji bi opisao svaku od njih. Osećam se privilegovanim i srećnim što sam imao priliku da ih treniram, a to što se sve to desilo za veoma kratko vreme je neverovatno. Osim tehničkih karakteristika, svaka ima potpuno drugačiju ličnosti...", rekao je na početku izlaganja Santareli.

Počeo je od Egonu, sa kojom je sarađivao u Koneljanu.

"Paolu sam upoznao bolje od ostalih jer sam je trenirao tri godine u klubu. Drugačija je situacija u odnosu, na primer, sa Boškovićevom, koju sam imao priliku da treniram samo tri meseca. Paola je bez sumnje najjači napadač, može da preokrene utakmice. Ona je neverovatan talenat, verujem da nijedan od ovih igrača ne može da uradi u napadu ono što ona može. To ne znači da ostali nisu majstori, govorim samo o osnovama napada. Veoma je bistra i hladna, to u nekim trenucima može da napravi razliku u sportu".

Potom se prebacio na Tijanu i Izabel.

"Boškovićeva je harizmatični lider, neverovatna je za tim, godinama je u vrhu, veoma je kompletan igrač i nije jaka samo u napadu. Tri meseca koje sam proveo sa njom su bila divna. Hak je najveselija i najnasmejanija osoba od svih njih, kompletna je igračica i verovatno najjača u kontranapadu. To je u savremenoj odbojci od velikog značaja. Ona je bez sumnje jedan od najboljih blokera na svetu i veoma je jaka u odbrani. Naravno, fenomenalna je i u napadu".

Za kraj je izneo mišljenje o Melisi Vargas, sa kojom je ove godine napravio velike uspehe u reprezentaciji Turske.

"Divno otkriće za mene, jer su mi je svi opisivali drugačije. Mislim da sam video Melisinu najlepšu stranu. Opisivali su mi je kao mračnu, tihu, jedva nasmejanu... A ja sam otkrio stranu za koju verovatno niko nije znao, čak ni u Turskoj. Videli smo je kako se smeje, zabavlja, daje sve od sebe. Svi znaju njene tehničke veštine, napadačku moć, ali ono što me je začudilo jeste njen rast u osnovama koje su po mom mišljenju manje vredne za nju, kao što je odbrana. Baš je prijatno otkriće, uživao sam radeći sa njom. Bože, sad bi mi bio san da dresove od njih četiri imam na zidu, pa da s vremena na vreme pogledam u njih i kažem: Stvarno si srećan".


tagovi

danijele santareliTijana BoškovićMelisa VargasPaola EgonuIzabel Hak

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara