Vojislav Brajović (©MN Press)
Vojislav Brajović (©MN Press)

Šapčani od leta bez najboljeg igrača: Brajović u Čurgu

Vreme čitanja: 2min | uto. 09.01.24. | 19:06

Desni bek Metaloplastike potpisao ugovor na 2+1 godinu sa mađarskim timom

Metaloplastika je imala odličnu polusezonu pod vođstvom Vladana Matića. Ima samo dva boda manje od šampiona Vojvodine, dobro je namučila Lale na Slanoj bari, a jedan od najboljih igrača bio je levoruki Vojislav Brajović.

Iskusni desni bek ostaje u Šapcu do juna, a onda se seli u komšiluk, u Mađarsku. Nekadašnji rukometaš Crvene zvezde, slovenačkog Maribora i rumunskog Minaur Baja Marea, potpisao je ugovor sa Čurgom, četvrtoplasiranim timom u šampionatu naših severnih suseda. Saradnja je dogovorena na 2+1 godinu.

Izabrane vesti

Sa Šapčanima je Brajović osvojio Kup Srbije 2022. kao i Superkup iste godine, kada je levoruki bombarder u Loznici postigao pobedonosni pogodak u poslednjim sekundama meča protiv Vojvodine. Na proleće će sa nekadašnjim šampionom Evrope da igra osminu finala EHF kupa sa islandskim prvakom Valurom. Brajoviću neće biti potrebno mnogo da se prilogađava na novu sredinu. U Čurgu se priča srpski. Nekoliko godina u ovom klubu igraju Mitar Markez i Mladen Krsmančić, a proteklog leta u klub je stiglo i desno krilo Aleksa Tufegdžić. Pomoćni trener ovog kluba je takođe Srbin, nekadašnji junior Crvene zvezde, Darko Pavlović.

Prošle godine, Brajović je bio na pragu prelaska u pančevački Dinamo, ali je na kraju ostao još godinu u Šapcu. Uz Milana Jovanovića, golmana Darka Arsića i desnog krila Mateju Dodića je uzdanica Vladana Matića, a sada je došlo vreme za novi put u pečalbu.

Čurgo je posle 13 kola mađaskog šampionata na četvrtom mestu. Lider je šampion Vesprem, drugi je PIK Seged, a treća Tatabanja koji je pre nekoliko dana preuzeo srpski stručnjak Dragan Đukić.




tagovi

MetaloplastikaRukometna superligaVojislav Brajović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara