Zoran Božović (©Starsport)
Zoran Božović (©Starsport)

Šapčanima drama, Partizan pao posle peteraca! Zvezda protutnjala kroz Niš

Vreme čitanja: 2min | sub. 14.10.23. | 23:38

Valis porazio Radnički u Kragujevcu, šampion Novi Beograd ponovo silan...

Četiri gola prednosti imao je Partizan u Šapcu i - sve prosuo. Kroz težak period prolazi sedmostruki evropski prvak, a drugi poraz u Superligi Srbije bio je so na ranu. Ostao je bez svega u drmatičnoj završnici. Prvo je Nikita Krug golom na 35 sekundi do kraja u potpunosti anulirao razliku, crno-beli nisu u poslednjim sekundama pogodili pobedu, da bi domaćin slavio posle raspucavanja - 11:11, petercima 9:8.

Šapčani su nastavili da gaze sve pred sobom. Osam utakmica i osam pobeda. Crno-beli su do sada zadali najveće muke ekipi Nemanje Ličanina, niko nije bio bliži od Beograđana da trijumfuje protiv šabačkih Delfina, međutim, Partizan nije ostao skroz naskroz praznih šaka. Poneo je jedan bod, toliko mu po regulativama pripada kada uitakmica ode u peterce, što je omogućilo Novom Beogradu posle pobede nad Starim gradom (24:6) da zasedne na vrh grupe.  

Izabrane vesti

Pogodili su Šapčani sa pojačanjima. Nisu nagomilavali igrače, ciljano su ih dovodili, popunili su pozicije na kojim je škripalo i igraju znatno bolje nego prethodne sezone. A, pobedu su imk doneli upravo momci koji su ovoga leta postali članovi prvog tima. Aljoša Mačić je četiri puta tresao mrežu, Nenad Dragović i Andrija Korać su u dva navrata bili precizni, a daleko najefikasniji bio je Andrej Barać.  

Momak koji je stigao upravo iz Partizana u Šabac ubio je u pojam crno-bele. Spakovao je šest komada, sevala je desnica najboljeg strelca domaćeg sastava i jedino je po golgeterskom učinku mogao da mu parira Luka Gladović. Biser Partizanove škole vaterpola dao je jedan manje.

Novi Beograd u grupi A jedini ima maksimalan učinak, dok su u grupi B na vrhu Crvena zvezda i Valis. Beograđani su protutnjali kroz Niš (21:7), a valjevski klub je priredio najveće iznenađenje. Porazio je Radnički u Kragujevcu i pokazao da bi ove sezone konačno mogao da konkuriše za viši plasman od šestog mesta - 16:14.  

Silno se pojačao Valis tokom leta, angažovao je čak desetoricu igrača i to daje rezultate u domaćem šampionatu. Neporažen je posle tri kola, nije ispustio niti jedan bod i stoji uz rame crveno-belima. Iskoristio je to što su Kragujevčani u izrazito lošoj formi i što novi tim nikako ne uspeva da klikne. Kontrolisali su uakmicu, nekoliko puta imali tri gola prednosti u završnici i - nisu posustali.

Posebno inspirisan na kragujevačkom bazenu bio je Petar Kasum. Ispalio je pet preciznih hitaca u metu, nemoćna je bila odbrana Radničkog, a nije imala lek ni za levorukog Dragoljuba Rogača. Isporučio je tri gola, kao i Radanović, i taj tercet je najzaslužniji za prvi prvenstveni poraz ekipe Uroša Stevanovića.

SUPERLIGA SRBIJE - 3. KOLO:

Subota 

GRUPA A:

Šabac - Partizan 11:11, petercima 9:8

Vojvodina - Stari grad 7:5

Novi Beograd - Proleter 26:4

GRUPA B:

Taš - NBG Vukovi 6:15

Radnički - Valis 14:16

Nais - Crvena zvezda 7:21


tagovi

Superliga Srbije u vaterpoluVK PartizanVK Šabac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara