Andrej Barać (©VK Šabac)
Andrej Barać (©VK Šabac)

Šapčanima nema ravnih: Devet utakmica i devet pobeda! Kraj Save nemoćni i Mađari

Vreme čitanja: 3min | čet. 19.10.23. | 20:09

Ekipa Nemanje Ličanina krči put ka nokaut fazi Kupa Evrope

Novi Beograd je pretrpeo poraz od španskog Sabadelja, ni Crvena zvezda u Ligi šampiona nije iskoristila činjenicu da je protiv Jadrana u Trebinju imala organizovanu podršku sa tribina. U elitnom takmičenju srpski klubovi su izvukli deblji kraj, ali sedmica nije završena bez pobede na evropskom frontu.

Šapčanima nema ravnih ove sezone. Ni u domaćem prvenstvu, ni na međunarodnoj sceni. Gaze sve pred sobom i trenutno su najlepša vaterpolo priča u Srbiji! Od početka sezone su odigrali devet utakmica i iz svake su izašli kao pobednici. Kraj Save su nemoćni bili i Mađari, pao je i BVSC posle riječkog Primorja u Kupu Evrope – 10:8.

Izabrane vesti

Neokrznut je Šabac bio u kvalifikacionom turniru, iskoristio je to što je bio organizator, ali i činjenicu da je u prva dva meča grupne faze drugog po snazi evropskog takmičenja bio domaćin. U svim velikim evropskim utakmicama i ove i prethodnih sezona bazen je bio dupke pun, možda je klupsko rukovodstvo i zažalilo što nije postavilo montažne tribine, jer igla nije imala gde da padne. A, u takvoj atmosferi ekipa Nemanje Ličanina ne gubi.

Dobila je dramatičnu završnicu protiv hrvatskog velikana, dobila je i protiv mađarskog. BVSC je u prošlom veku igrao finale Lige šampiona, potom doživeo drastičan pad, ali prethodnih gdina počeo je da se diže i vratio se na evropsku mapu. Od starta sezone izgubio je samo od Vašaša, aktuelnog osvajača Kupa Evrope, i bio je favorit u gradu na Savi, međutim, u Budimpeštu se vraća praznih šaka.

Mađarski klub je imao i tri gola prednosti, silovito je otvorio utakmicu, ali je kasnije greškama u napadu omogućio Šapčanima da razviju kontranapade i vrate se u meč. Prednjačio je Nenad Dragović, momak koji je letos stigao iz Budve. Imao je zapaženu ulogu u odbrani, kao i Mihajlo Repanović, krao lopte i bio prvi u kontri. Pogađao je, spojio Andreja Baraća sa golom, u završnici iznudio i peterac.

I u duelu sa timom iz Budimpešte pokazao je da je u njemu Šabac dobio veliko pojačanje, ali nije napravio omašku ni sa ostalim momcima iz Crne Gore. Aljoša Mačić je dva puta u finišu tresao mrežu, jednom na silu ugorao loptu u gol za vođstvo, dok je Andrija Korać bio neumoljiv prilikom izvođenja peteraca.

Crnogorski vaterpolisti su presudili Mađarima, a značajnu ulogu imao je golman Pavle Gavrilović. Dobijao je poziv od selektora Uroša Stevanovića za okupljanja reprezentacije, bio na širem spisku Srbije i sve češće u Šapcu se nalazi među stativama umesto internacionalca Stefana Živojinovića. Imao je nekoliko izvrsnih intervencija u drugom meču grupne faze Kupa Evrope, zadržao je domaćinu glavi iznad vode kada je počela da pada. I te kako je Nemanja Ličanin pogodio sa njim...

Šapčanima su najviše poteškoća zadavali Erik Čačovski i David Tartaj, postigli su po dva gola, kao i Aljoša Mačić i kapiten Mihajlo Repanović u domaćem sastavu. Najbolji strelac tima Ognjen Stojanović jedanput je pogodio metu, u finišu je ušao u klinč sa Čabom Mesarošom, obojica su zaradili isključenje, a Šapčani su i bez prve violine u bazenu uspeli da sačuvaju prednost i bace pod noge tim legendarnog Deneša Kemenjija.


tagovi

VK BVSCVK ŠabacLEN Kup EvropeNemanja LičaninOgnjen StojanovićAndrija KoraćAljoša MačićNenad DragovićAndrej BaraćMihajlo Repanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara