Mihajlo Repanović (©VK Novi Beograd/Đorđe Kostić)
Mihajlo Repanović (©VK Novi Beograd/Đorđe Kostić)

Šapčanima potrebno čudo za polufinale, Vašaš u gradu na Savi brani šest golova prednosti

Vreme čitanja: 2min | sre. 08.02.23. | 13:12

Iako tim Nemanje Ličanina ima veliki zaostatak, na bazenu će biti kao u košnici, postavljene su i montažne tribine

Iako Vašaš ima šest golova kapitala i polufinale Kupa Evrope u šaci, niko im ne može zabraniti da sanjaju. Vaterpolisti su vratili miris evropskog proleća u Šabac, pa će tako uprkos velikom zaostatku tim Nemanje Ličanina imati ogromnu podršku na gradskom bazenu. Biće kao u košnici, traži se karta više, postavljene su i montažne tribine za četvrtfinalni revanš (20.00).

Šapčani su plasmanom među osam najboljih u drugorangiranom evropskom takčenju ispisali klupsku istoriju, nikada nisu tako daleko ogurali na međunarodnoj sceni. U Budimpešti su verovatno odigrali i najslabiji meč, drastično umanjili šanse da uđu u polufinale, ali to se neće odraziti na posetu. Posle devet godina i učešća Metaloplastike u Čelendž kupu igraće se u gradu na Savi evropska utakmica u drugom delu sezone.

Izabrane vesti

U međuvremenu su vaterpolisti Šapca dva puta pokušali da prezime u Evropi, Metaloplastika četiri puta, a Medicinar jednom. Ne čudi što u gradu na Savi preterano ne mare što šabački Delfini imaju minimalne šanse za prolaz. Potrebno im je čudo za polufinale, da budu tačni kao švajcarski sat i dobiju brdo poklona od mađarskog velikana.

Dvostruki evropski prvak je pre dve sedmice do poluvremena kaparisao pobedu u Budimpešti. Odbrana Šapčana nije bila na nivou, lako je pucala, a višak prostora pred golom najčešće je koristio ruski vaterpolista Ivan Nagaev. Dedmonstrirao je i da mu je igra u tranziciji najjači adut, a Slobodan Nikić mogao je da nakrivi kapu i uživa u izdanju svojih izabranika. Šabac nijednog trenutka nije bio blizu da ugrozi Mađare.

Sava Ranđelović i Draško Brguljan bili su raspucani, Branislav Mitrović je za loptu bio poput magneta, a i mađarski reprezentativci Akoš Konarik i Tamaš Mezei pronalazili rupe u odbrani rivala. Šapčanima je potrebno da se situacija u bazenu okrene za 180 stepeni, da u revanšu protiv prvog favorita za titulu u Kupu Evrope pruže još bolju partiju od one koju je prikazala Crvena zvezda i, za razliku od crveno-belih, pogleda ih sreća.

Čini se kao nemoguća misija...

LEN KUP EVROPE - ČETVRTFINALE (REVANŠI):

Sreda

16.00: (1.90) Oradea (6.50) Panionios (2.45) /prvi meč 5:10/

19.00: (1.25) Savona (9.00) Turkoan (5.60) /prvi meč 8:5/

20.00: (3.60) Šabac (8.00) Vašaš (1.45) /prvi meč 4:10/

20.00: (1.25) Trst (9.00) Solnok (5.60) /prvi meč 13:12/


tagovi

LEN Kup EvropeVK ŠabacVašašSlobodan NikićSava RanđelovićBranislav MitrovićIvan Nagaev

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara