Dejan Savić (©Reuters)
Dejan Savić (©Reuters)

Savić: Još smo u depresiji; Rističević: Da smo izgubili bila bi prava katastrofa

Vreme čitanja: 1min | uto. 06.09.22. | 18:09

Raspoloženje teško da će se popraviti do kraja šampionata...

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Splita) 

Do razlaza i predaha od reprezentativnih akcija igračima i stručnom štabu Srbije na čelu sa Dejanom Savićem ostalo je da odigraju još jedan meč - za deveto mesto na Evropskom vaterpolo prvenstvu sa Rumunijom. 

Izabrane vesti

Srbija je u “polufinalu” razigravanja od 9. do 12. mesta slavila protiv Holandije posle boljeg izvođenja peteraca, precizni su bili Strahinja Rašović - dva puta - Đorđe Vučinić, Sava ranđelović, Radomir Drašović i Ognjen Stojanović, čiji šut je u prvoj od dve serije zaustavljen. Lazar Dobožanov pročitao je nameru Džesija Kopmana, a Dimitrije Rističević ukrotio udarac Lukasa Gilena

Posle pobede u razigravanju selektor Srbije je ugrubo raščlanio izdanje njegovih izabranika. 

“Još smo u depresiji. Najbolje smo igrali u prvoj četvrtini, a zatim smo pali. Nismo razmišljali o kontrama Holanđana. Golmani su nas održavali u igri, pa smo stigli do peteraca koji su, ipak, lutrija”, rekao je Dejan Savić

Visila je Delfinima pobeda o koncu, imala je Holandija napad za prolaz pre penal drame. Da su bili staloženiji, saglasan je i junak Dimitrije Rističević, bila bi to katastrofa. 

“Da smo izgubili, bila bi prava katastrofa. Nismo odgovorili na njihovo plivanje u teškoj pre svega psihološkoj utakmici. Najvažnija je pobeda, jer sve drugo...”, poručio je Dimitrije Rističević.


tagovi

Evropsko prvenstvo u vaterpoluvaterpolo reprezentacija SrbijeDejan SavićDimitrije Rističević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara