Marko Radulović (©MN Press)
Marko Radulović (©MN Press)

Savićevi momci konačno osetili slast pobede, Kenguri bez rešenja za Subotića i Radulovića

Vreme čitanja: 2min | ned. 24.07.22. | 17:09

Delfini prosle dva poraza upisali prvi trijumf na završnom turniru Svetske lige - 14:7

Dočekali su Delfini i trenutak za radovanje na završnom turniru Svetske lige. Posle dva neuspeha, kombinovana ekipa koju je Dejan Savić poveo u Strazbur upisala je prvu pobedu. Rival je bila Australija, koja nije uspela ozbiljnije danas da zapreti raspoloženim vaterpolistima Srbije, predvođene Gavrilom Subotićem (četiri gola) i Markom Radulovićem (tri pogotka) - 14:7 (4:3, 3:1, 2:3, 5:0).

U grupnoj fazi nijedna selekcija nije mogla da bude eliminisana, jer se igralo samo za raspodelu pozicija, kako bi se znalo ko će na koga ići u četvrtfinalu. Preostalo je danas da se odgraju utakmice Crna Gora - Španija i Kanada - Francuska, kako bi svi parovi bili poznati.

Izabrane vesti

Slično kao i dan ranije, Delfini su odigrali izjednačenu prvu četvrtinu, koju su uspeli da završe sa golom razlike. U drugoj su bili razigraniji u napadu, a sigurniji u odbrani. Primili su samo jedan pogodak, postigli tri. Gavril Subotić je doneo Srbiji plus dva 6:4, potom je pogodio Ognjen Stojanović, pa je naša reprezentacija otišla na poluvreme sa rezultatom 7:4 na sermaforu.

Prvi gol u nastavku postigao je Subotić i to posle dosuđenog peterca. Golman Australije Porter se pobrinuo da se naši ne odlepe potpuno, a onda njihov najbolji igrač Pauer smanjio zaostatak na 8:6. Taman kad su protivnici malo pritisli Savićeve izabranike, ponovo je Srbija izborila peterac i još jednom je bio precizan Subotić. Tri sekunde pre kraja treće deonice rival je iskoristio mali pad koncentracije, izborio peterac i preko Pota prišao na dva razlike - 9:7.

Držali su i u poslednjem činu naši vaterpolisti konce u svojim rukama. Radulović je povećao prednost, potom i Velkić povećao na plus pet... Kada je pogodio Nemanja Vico, Srbija je pobegla na 13:7. Pred kraj se vođstvo čak i dupliralo... Ovakva pobeda je dobra za samopouzdanje, pred važan meč u četvrtfinalu.

SVETSKA LIGA - ZAVRŠNI TURNIR

Nedelja - treće kolo

Italija - Amerika 9:13

Srbija - Australija 14:7

18.00: Crna Gora - Španija

20.00: Kanada - Francuska


tagovi

vaterpolo reprezentacija SrbijeSvetska liga vaterpoloDejan SavićGavril Subotić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara