Ilustracija (©Reuters)
Ilustracija (©Reuters)

SEHA liga ostaje, ulaze ruski i beloruski klubovi

Vreme čitanja: 1min | sub. 23.07.22. | 09:01

Naredne sezone igraće Čehovski medvedi, CSKA Moskva, Neva Sankt Peterburg, Permski medvedi, Meškov Brest, SKA Minsk, Gomel i Mašeka iz Mogiljeva

SEHA liga kakva je dosad bila – više neće postojati. U novoj sezoni igraće se šampionat pod pokroviteljstvom Gazproma, a igraće po četiri tima iz Rusije i Belorusije.

Rukometni savezi ovih zemalja potpisali su ugovor po kome će naredne sezone u ovom takmičenju igrati: Čehovski medvedi, CSKA Moskva, Neva Sankt Peterburg, Permski medvedi, Meškov Brest, SKA Minsk, Gomel i Mašeka iz Mogiljeva. Ugovor o saradnji potpisali su čelni ljudi oba saveza Boris Sapožnikov i Sergej Šiškarev.

Izabrane vesti

Format i pravila takmičenja biće naknadno odobreni. Ostaje da se vidi da li će još neki klubovi da se priključe ovom takmičenju. Početak je zakazan za 30. septembar. SEHA Gazprom liga je osnovana 2011. godine na inicijativu zemalja bivše Jugoslavije, izuzev Slovenije, a osnivač je bila i Slovačka. U ligu su se uključivali i mađarski klubovi.

Pet puta je šampion bio Vardar, četiri puta je bio najbolji Vesprem, a jednu krunu je osvojio Zagreb. Gazprom je bio generalni sponzor od 2013. godine.

19.00: (4,00) Grčka M20 (8,50) Rumunija M20 (1,35)

Sezona 2021/2022 biće završena 4. septembra F4 u Zadru. Narednog meseca igraće se četvrtfinale, a učestvovaće i srpski šampion Vojvodina.


tagovi

SEHA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara