ŠEST NACIJA: Keltski tigrovi u lovu na novi grend slem

Vreme čitanja: 2min | pet. 01.02.19. | 12:51

Tradicionalno godišnje takmičenje najboljih evropskih ragbi selekcija počinje večeras od 21 čas duelom Francuske i Velsa u Parizu. Najveći favoriti su branitelji titule, Irci

Današnjim gostovanjem Velsa u Parizu na Stadionu Francuska kreće novo izdanje anuelnog evropskog ragbi takmičenja Šest nacija koje traje do 16. marta

Ovo prestižno tamičenje ponovo je okupilo četiri ostrvske (Engleska, Vels, Irska, Škotska) i dve kontinentalne evropske reprezentacije (Francuska i Italija). Titulu brani Irska koja kao i prošle godine deluje najsolidnije i najspremnije za velike izazove koji slede. A kao i na protekla tri izdanja, verujemo da će ponovo dobitnici "drvene kašike" za najslabiji tim biti Azuri. Upravo preslaba reprezentacija Italije, koja služi za ostalih pet kao topovska hrana, pokrenula je razmišljanja o njenoj promeni. Naime, Italijani su se ovom takmičenju, koje se do tada zvalo Pet nacija pridružili 2000, ali nikako nisu uspeli da podignu nivo svog ragbija, tako da sada na njihovo mesto pikiraju, bolje reći kidišu sve bolji Gruzini.

Izabrane vesti

Prošlogodišnje slavlje Iraca

Mnogi stručnjaci i zaljubljenici u ovoj pravi muški sport - ako i dalje tako nešto može i sme da se kaže - tvrde da će ovo biti najboljih i najnapetijih Šest nacija u poslednjih nekoliko sezona. Irska je u neverovatnom naletu, što je potvrdila pobedom nad uglavnom neprikosnovenim Novim Zelandom minulog leta, Engleska i Vels su im vrlo blizu po kvalitetu, a i Škotska polako podiže normu, Dve kontinentalne repke teško će se nositi sa ostrvskim rivalima među kojima valja tražiti šampiona. Pre svih između Irske, koja je prošle godine osvojila i grend slem pošto je pobedila u svim utakmicama, i Engleske sa kojom se u subotu u Dablinu odmeravaju.

Kao što napisasmo, danas od 21 čas takođe veoma intersantan meč, u Parizu od 21 čas, čime se otvara 125. izdanje ovog prestižnog takmičenja, sudaraju se dva podmlađena tima čije vreme tek dolazi, Francuska i Vels. Domaća reprezentacija je u novembru doživela brodolom protiv Fidžija što je bio znak da je vreme za smenu generacija, a da li su uspeli da urade dobru stvar videćemo koliko večeras. Favorit ovde praktično ne postoji i samo je prednost domaćeg terena uz Francuze.

FOTO: Reuters


tagovi

ragbiŠest nacija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara