Kem Njuton (©Reuters)
Kem Njuton (©Reuters)

Sezona u opasnosti: Njuton ima koronu

Vreme čitanja: 2min | sub. 03.10.20. | 22:04

Kvoterbek Nju Inglanda zaražen zbog čega je odložena utakmica Petriotsa na Erouhedu protiv Kanzasa

Kvoterbek Nju Inglanda Kem Njuton zaražen je virusom korona. Zbog toga je odložena utakmica Petriotsa protiv šampiona Kanzasa, predviđena za nedelju na Erouhedu. Vođa napada tima iz Bostona je odmah stavljen na Covid-19 listu i otišao je u izolaciju.

Prvi testovi pokazuje da nema više zaraženih igrača Petriotsa, ali ovaj slučaj zatalasao je NFL šampionat. Utakmica dva velika rivala zasad je pomerena za ponedeljak ili utorak, u zavisnosti od toga da li će biti još pozitivnih igrača Nju Inglanda.

Izabrane vesti

Prva dva kola NFL šampionata prošla su bez pozitivnih slučajeva, ali prvi problemi u omiljenom sportu Amera krenuli su prošle nedelje. Pred duel Atlante i Čikaga, ruki Falkonsa Ej Džej Terel je bio prvi fudbaler zaražen virusom korona. Ipak, utakmica je odigrana bez problema. Posle duela Minesote i Tenesija, Covid-19 je otkriven kod Tajtensa, zbog čega je meč tima iz Nešvila protiv Pitsburga odložen i prebačen za sedmi vikend prvenstva.

Došlo je do pomeranja utakmice Stilersa i Baltimora. Umesto sedmog vikenda, igraće se osmog. Dodatnim testiranjima ustanovljeno je da u Tenesija ima čak 16 zaraženih, od toga osam igrača prošlogodišnjeg finaliste Američke fudbalske konferencije (AFC).

Zasad, nema još govora o prekidu šampionata, ali ako se ovim tempom nastavi, pitanje je da li će sezone da se nastavi. Hokejaški šampionat (NHL) "preko bare" je završen prošle nedelje trijumfom Tampa Beja, a u Orlandu je u toku finalna serija NBA lige. Lejkersi vode protiv Majamija sa 2:0.

NFL šampionat je krenuo 11. septembra, a u nedelju su na programu utakmice četvrtog vikenda.


tagovi

Kem NjutonNju Ingland PetriotsKoronaNFLNFL liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara